3.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 marca, 2023

V zadnjem času vse več pešcev huje ranjenih zaradi neprevidnosti udeležencev v prometu

Piše: C. R. 
Policijske uprave po Sloveniji v zadnjem času beležijo več nesreč, v katere so vpleteni pešci. Številni med njimi so bili tudi huje poškodovani.
Včeraj okoli 6.30 je na Kamnikarjevi ulici na Lavrici (PU Ljubljana) prišlo do prometne nesreče, v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila in peški. Nesrečo je  povzročil  voznik,  ki  je  pri  zavijanju  v križišču izsilil prednost peškama,  ki  sta šli čez prehod za pešce. V trčenju se je ena peška lažje, druga  pa  huje  poškodovala. Policisti še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.
 
Le tri četrt ure prej so bili policisti iz PU Novo mesto obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti v naselju Lokve. Policisti PP Črnomelj so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega avtomobila volkswagen touran, ki je pripeljal iz smeri Črnomlja, trčil v 44-letno peško, ki je nenadoma stopila na cesto izven prehoda za pešce. Žensko, ki je po trčenju padla in se huje poškodovala, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.
 
V soboto okoli 18. ure pa so celjski policisti na Resljevi ulici v Celju obravnavali prometno nesrečo,  v  kateri  so  bili  poškodovani  trije  pešci.  Povzročila jo je 78-letna  voznica  osebnega  avtomobila, ki je vozila iz smeri Bežigrajske, proti  Mariborski cesti in je na prehodu za pešce trčila v tri pešce, ki so prehod  pravilno  prečkali.  V  trčenju se je huje poškodoval 8-letni fant, lažje  pa peški, stari 14 let.  Voznico, ki ni vozila s takšno hitrostjo, da bi  lahko  pred  prehodom  za  pešce  varno ustavila, bomo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.
Pozivamo vse udeležence v prometu, naj bodo pozorni. Tudi za pešce velja, naj cesto prečkajo, le če so prepričani, da to lahko storijo varno. Številni vozniki namreč “ne vedo” za prehode za pešce in pred njimi ne ustavljajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine