9.9 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

V zabaviščnem parku v Portorožu je prišlo do pretepa v katerem so bili udeleženi dolenjski Romi

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 233 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 3 poškodovanja tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih ter obravnavali eno nasilje v družini.

Dopoldan so policisti v Kopru ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu izdali plačilni nalog zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov: potek veljavnosti registracije in zavarovanja, nameščene druge registrske tablice, ne uporaba varnostnega pasu in ni imel obvezne opreme.

Kmalu zatem so ustavili še 36-letnega voznika, ki je, poleg tega, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, med vožnjo uporabljal tudi mobilni telefon. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Strunjanu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere je ukradel prenosni računalnik LENOVO X1 Yoga, vreden 2.500 evrov.

V Luciji je nekdo s čolna ukradel izvenkrmni motor, vreden 2000 evrov.

Ob 22.31 so policisti dobili prijavo, da je v zabaviščni park v Portorožu prišla večja skupina Romov, ki razbijajo inventar in napadajo druge goste. Policisti so na kraju našli skupino oseb z Dolenjske. Ti so povedali, da jih je druga skupina napadla, nato pa da so se razbežali. Razlogov za konflikt niso želeli navesti. Ti drugi, za enkrat neznani storilci, pa naj bi pretepli tudi zaposlenega v zabaviščnem parku. Policisti z zbiranjem obvestil o dogajanju nadaljujejo, preiskujejo tudi sum storitve kaznivega dejanja nasilništva.

V garažni hiši enega od trgovskih centrov v Kopru je nekdo domačinu ukradel motoristično čelado znamke Airoh, cross izvedbe, oranžno-modro-črno-bele barve, vredno 350 evrov.

Ob 3.20 je v Strunjanu padel moški z električnim skirojem. Peljal je od Strunjana proti Dobravi in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom ter padel. Pri padcu se je poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola.

Vir: Policijska uprava Koper

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine