5.3 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

V vozilu prevažali prepovedano drogo

V nedeljo, 5. 8. 2018, ob 16.30, so na MMP Gruškovje z osebnim avtomobilom znamke Peugeot 307, francoskih registrskih oznak, iz naše države izstopali trije tuji državljani. Mejni policisti so med postopkom temeljite mejne kontrole v vozilu, ki ga je vozil 26-letni Portugalec, našli v pulover zavite tri vrečke z belo praškasto snovjo skupne teže okoli 180 g, za katero sumijo, da so prepovedana droga amfetamini oz. »speed«.

Pri sopotniku, državljanu Portugalske, so med prtljago v nahrbtniku našli manjšo stekleničko z neznano snovjo, za katero je Portugalec povedal, da je v steklenički t.i. posiljevalska droga.

Pri sopotnici, državljanki Francije, so policisti našli tri manjše plastične vrečke, v katerih so bili posušeni rastlinski delci, za katere policisti sumijo, da so prepovedana droga konoplja,  ter mlinček za mletje konoplje in tehtnico. Pri pregledu njene prtljage so v potovalki našli še plastično škatlico z gobicami Psihocybin. Ravno tako so v predalu zadnjih levih vrat, kjer je sedela, našli še dve škatlici s podobnimi prepovedanimi gobicami. Skupno je bilo te prepovedane droge okoli 55 g.

Policisti so jim vse opisane snovi zasegli in poslali na analizo. Če se bodo njihovi sumi, da gre za prepovedane droge, potrdili, jih bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.  

PU Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine