19 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

V Višnjem Grmu s traktorjem zapeljal 150 metrov globoko po brežini

Piše: C. R. , STA

V soboto zgodaj popoldne je v naselju Višnji Grm v občini Šmartno pri Litiji občan s traktorjem zapeljal s ceste 150 metrov globoko po brežini in pri tem padel iz vozila. Posredovali so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Litija in Kostrevnica, ki so tudi nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Ljubljana.

Kot so sporočili iz Uprave RS za zaščito in reševanje, so gasilci zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč pri imobilizaciji ponesrečenca in transportu po brežini do reševalnega vozila. Reševalci so voznika oskrbeli in ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Obveščene so bile tudi pristojne službe.

Policijska uprava Ljubljana pa je objavila, da so bili o delovni nesreči v Višnjem Grmu obveščeni v soboto okoli 13.30. Po doslej znanih podatkih je moški s traktorjem opravljal dela na travniku, ko je zaradi zdravstvenih težav izgubil nadzor nad traktorjem. Traktor je nato nenadzorovano peljal po brežini navzdol in na koncu trčil v nasip, pri tem pa je voznik padel iz vozila, so potrdili.

Traktorist se je v nesreči huje poškodoval, a naj njegovo življenje ne bi bilo ogroženo. O okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so še navedli policisti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine