16.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

V Vinskem vrhu pri Ormožu smrtna žrtev požara, usodna je bila cigareta v postelji

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okoli 12.20 obveščena o požaru na žagi v naselju Nožice v občini Domžale. Na kraju so posredovali gasilci iz različnih gasilskih društev in policisti, ki so zavarovali kraj ter v nadaljevanju opravili ogled.

Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda je znano, da požar ni posledica kaznivega dejanja, temveč je zagorelo zaradi tehnične napake. V požaru je bilo poškodovano celotno ostrešje objekta, dimenzij približno 30 x 15 metrov, 2 viličarja in ostala oprema. Nastalo za nekaj deset tisoč  evrov materialne škode. V dogodku ni bil nihče poškodovan. O zbranih ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Včeraj okoli 19. ure zagorela postelja v spalnici stanovanjske hiše v Vinskem vrhu v Občini Ormož. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, je oseba, ki se je nahajala v spalnici, v požaru umrla. Prostovoljni gasilci iz Miklavža in Ormoža so tlečo vzmetnico pogasili, prezračili prostore in jih pregledali s termovizijsko kamero. Kot so sporočili s policije, so bili ob  19.08  smo  bili obveščeni, da v Vinskem vrhu gori stanovanjska hiša,  v  kateri  naj  bi  se  nahajal  tudi starejši moški. Na kraj so bili poslani  tudi  že gasilci, ki so požar v sobi stanovanjske hiše omejili, da se  ni razširil še drugam, v sobi pa so našli in iz nje odnesli neodzivnega 80-letnega  moškega.  Na kraju požara so ga reševalci oživljali, vendar pri tem  niso  bili  uspešni,  saj  je  moški  zaradi  zadušitve  z dimom umrl. Mrtvoglednica  na  truplu  sicer ni našla znakov nasilja, zaradi ugotovitve točnega vzroka smrti pa je odredila sanitarno obdukcijo.

Pokojnega  je iz goreče sobe še pred prihodom gasilcev skušal rešiti njegov 55-letni  sin, vendar mu to zaradi pregostega in premočnega dima ni uspelo. Zaradi vdihovanja dima je bil sin z reševalnim vozilom odpeljan v ZD Ormož, od  tam  pa  v  SB  Ptuj,  od  koder pa je bil po nudenju zdravniške pomoči odpuščen v domačo oskrbo. V požaru je nastalo za okoli 3.000 evrov materialne škode.

Policisti  in kriminalisti so opravili ogled kraja požara. Ugotovili so, da je  bil  pokojni  strastni kadilec. Zaradi slabšega zdravstvenega stanja in omejene  gibalnosti  je  večkrat  kadil  tudi v postelji. Zato kriminalisti domnevajo,  da je pokojni v postelji zaspal s prižgano cigareto, posledično pa  je  prišlo  do  tlenja  in vžiga posteljnine in vzmetnice, na kateri je pokojni spal. Na  podlagi  teh  ugotovitev  kriminalisti  tujo  krivdo  za  požar in smrt izključujejo.  Po opravljeni sanitarni obdukciji bodo s poročilom seznanili pristojno državno tožilstvo.

V Podblici pa so gorenjski policisti obravnavali manjši požar brez materialne škode in tuje krivde.

Zadnje novice

Sorodne vsebine