12.9 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

V včerajšnji delovni nesreči v Goriških Brdih umrl mlajši delavec

Piše: C.R.

Včeraj, 8. julija ob 16.52 uri, je bila Policija obveščena o delovni nesreči na območju naselja Šmartno (Občina Brda), kjer se je z delovnim strojem oz. prekucnikom (t. i. mini dumperjem) smrtno ponesrečil mlajši delavec, državljan Kosova. Policisti PP Nova Gorica in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so z ogledom kraja tragičnega dogodka in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do delovne nezgode prišlo na nekategorizirani makadamski cesti pod vasjo Šmartno v Goriških Brdih.

Na tem odseku ceste so delavci ene od gospodarskih družb izvajali gradbena dela (izkop jame v telo vozišča za izgradnjo telekomunikacijskega omrežja), izkopani material pa z delovnim strojem odvažali na začasno deponijo ob navedeni cesti. Mlajši (18-letni) delavec je z delovnim strojem po omenjeni cesti peljal izkopani material na omenjeno deponijo. Pri vzvratni vožnji po približno 250 metrih je z levimi kolesi zapeljal izven makadamskega vozišča na neutrjeno bankino, pri čemer je delovno vozilo zdrsnilo po strmem klancu navzdol. Pri tem je voznik padel s sedeža prekucnika na travnik pod klancem, delovni stroj pa je zapeljal preko delavca in se po približno petnajstih metrih ustavil v gozdu, kjer je trčil v manjša drevesa. Mlajši delavec je na kraju podlegel telesnim poškodbam.

Poleg novogoriških policistov in kriminalistov so kasneje na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. S strani dežurne zdravnice ZD Nova Gorica je bila odrejena sanitarna obdukcija na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. O nezgodi je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici), prav tako si je kraj nesreče ogledal tudi inšpektor RS za delo.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo, da bi ugotovili vse okoliščine tragične nesreče.

Vir: PU Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine