10.4 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

V včerajšnjem neurju v Ljubljani del strehe poškodoval parkirani vozili

Torkovo neurje je povzročilo težave tudi v Ljubljani. V Cankarjevi ulici v Ljubljani je neurje odkrilo in odtrgalo del pločevinaste strehe, ki je nato padel na dve parkirani osebni vozili, na katerih je nastala manjša gmotna škoda. Poškodovana pa ni bila nobena oseba, so danes za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana.

 

V Ljubljani so zaradi podrtih daljnovodov, drogov javne razsvetljave ali padlih kablov na vozišče, policisti zavarovali promet oziroma mimoidoče, dokler delavci elektro podjetja niso odpravili vseh nevarnosti. Prav tako so posredovali pri poplavljenem vozišču in objektu, kjer je zalilo kletne prostore.

Obvestili so jih tudi o udaru strele v stanovanjsko hišo v okolici Domžal. Pri tem je nastala manjša materialna škoda, ni pa bila poškodovana nobena oseba.

Neurje je povzročilo kar nekaj škode tudi v občini Ivančna Gorica. Po prvih podatkih je bilo najhujše v centru mesta, kjer je razkrivalo ostrešje stavb in podiralo drevesa. Največ škode je zagotovo povzročilo na stavbi gostinskega lokala The Prince pub in fitnes studia Energy, kjer je razkrilo pločevinasto streho. Tam so posredovali tudi policisti, ki so gasilcem pomagali zavarovati okolico, dokler niso objekta zavarovali in sanirali.

Več podrtih dreves je bilo na cesti Leskovec-Sela pri Višnji Gori, kjer so posredovali gasilci PGD Vrh pri Višnji Gori, krški gasilci pa so odstranili podrto drevo na cesti Krka-Hočevje.

Na Cesti občine Hirschaid, ki pelje proti Vzgojno-izobraževalnem centru Ivančna Gorica, pa je dobesedno odlomilo dve lipi. Drevored lip, ki krasijo pogled proti šolskemu centru, so zasadili v spomin ob 10-letnici pobratenja med občinama Ivančna Gorica in Hirschaid, so sporočili z občine.

Zadnje novice

Sorodne vsebine