14.5 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

V Unionu gorelo, ker je nekdo hotel požgati osir?!

Gasilci so vendarle pogasili požar v Grand Hotelu Union Business, ki se nahaja v ožjem središču Ljubljane. Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, zdaj delo začenjajo kriminalisti. Ti so že začeli ogled kraja, ko bodo znane ugotovitve, pa bodo o njih obvestili javnost.

V mansardnem delu hotela je zagorelo okoli devete ure. Po navedbah vodje intervencije Jureta Dolinarja so najprej zagoreli del ostrešja, les in izolacija, ogenj pa se je hitro razširil do vrha stavbe. Notranjosti sob ogenj ni zajel, je pa pronicala voda v sobe, ki so v mansardi.

Iz Uniona so sporočili, da neposredno ni bila ogrožena nobena hotelska soba. V evakuaciji hotela in gostov, ki je bila izpeljana v nekaj minutah in v skladu z evakuacijskim načrtom, pa ni bil poškodovan nihče. Ob tem so se zahvalili tako gasilcem kot policistom, ki so jim priskočili na pomoč.

Zaradi višine objekta je bilo gašenje zelo zahtevno in je trajalo nekaj ur. Kot so pojasnili v Unionu, so jih ob približno 13.30 obvestili, da je požar omejen in pod nadzorom, a se požarnovarnostni ukrepi še vedno izvajajo. Nekaj minut po 16. uri pa so na ljubljanski policijski upravi potrdili, da so gasilci končali delo.

Zakaj je požar izbruhnil, za zdaj še ni znano. Po nekaterih informacijah, ki so zaokrožile v javnosti, naj bi požar izbruhnil, ko je nekdo poskušal z ognjem uničiti osje gnezdo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine