0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

V trgovinah v Novem mestu kradli kot srake, na Štajerskem pa neznanci sunili golfa

Policisti so od zadnjega poročanja na številko policije 113 sprejeli 248 klicev, od tega je bilo 44 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

 

Policisti so obravnavali eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami ter štiri z materialno škodo. Na Gornji Težki Vodi, na cesti Novo mesto – Metlika, je nekaj po enajsti uri prometno nesrečo povzročil motorist. Zaradi nepravilnega prehitevanja je trčil v osebni avtomobil in pri tem padel po tleh. Alkohola policisti niso ugotovili, motorist pa se je lažje poškodoval in je zdravniško pomoč poiskal kar sam.

Na mejnem prehodu Metlika so ponoči na izstopu iz Slovenije kontrolirali 36-letnega voznika tovornega vozila s priklopnikom, na katerem je imel naloženo hlodovino. V postopku mejne kontrole so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu tovornjak zasegli.

V Novem mestu so varnostniki v dveh trgovskih centrih zaloti tri osebe, ki so poskušale mimo blagajne odnesti artikle brez plačila. Poklicali so policiste, ki bodo 60-letnico ter 15- in 16-letnika kazensko ovadili Artikle v vrednostni nekaj manj kot štiri evre v eni in nekaj manj ko deset evrov v drugi trgovini, pa so vrnili.

Policisti iz Krškega in Dolenjskih Toplic so obravnavali dva primera poskusa vloma v stanovanjsko hišo – po prvih ugotovitvah se je to zgodilo že pred dnevi. V enem primeru so storilci poškodovali okno, v drugem pa vrata, v notranjost pa niso prišli. Kljub temu so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Neznani storilec pa je včeraj, med 7. in 10. uro, s parkirnega prostora na Deržaničevi poti v Laznici, odtujil neregistriran osebi avtomobil, znamke Volkswagen Golf, serije 3, sive barve, letnik 1997, številka šasije WVWZZZ1HZWB021717. V vozilu so bili originalni kontaktni ključi. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine