2.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

V traktor trčil brez izpita, z neregistriranim avtom, ukradenimi tablicami in maligani v »riti«

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 209 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

 

Ob 11.24 so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih vozil pri naselju Gunte. Novomeški prometniki so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 29-letna voznica osebnega avtomobila Citroen berlingo zapeljala na prednostno cesto v smeri proti Krškem v trenutku, ko je iz njene leve strani pravilno pripeljal voznik osebnega avtomobila Hyundai tuscon. Avtomobil voznice je po trčenju odbilo v zemeljski usek in obstalo na robu ceste. 29-letna voznica, ki med vožnjo ni bila pripeta z varnostnim pasom, je kasneje zaradi hudih poškodb v bolnišnici umrla. 44-letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v devetih prometnih nesrečah umrlo deset ljudi – štirje vozniki osebnih avtomobilov, voznik tovornega vozila, dva potnika v vozilu, voznik mopeda in dva pešca. V enakem obdobju leta 2017 smo obravnavali devet prometnih nesreč s smrtnim izidom, v katerih je umrlo devet ljudi.

Nekaj po 20. uri so bili črnomaljski policisti obveščeni, da je v Semiču voznik osebnega trčil v kmetijski traktor in se odpeljal s kraja prometne nesreče. Policisti so na podlagi opisa vozila pobeglega povzročitelja izsledili v okolici Črnomlja. Med postopkom so ugotovili, da je nesrečo povzročil 41-letni voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem sta bili nameščeni različni registrski tablici, obe ukradeni. Kršitelju so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil Citroen xantia so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine