23.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 15 julija, 2024

V stanovanjski hiši pri tatvini zalotil moškega

Piše: C. R.

Neznanci so ob železniški progi na območju Stranske vasi odtujili okoli 170 metrov električnih vodnikov in povzročili za okoli 4000 evrov škode. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V naselju Dol pri Šmarjeti je v noči na 9. 5. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil torbico z dokumenti. Lastnika je oškodoval za 400 evrov.

Med 8. 5. in 9. 5. je v kraju Hom na območju PP Trebnje nekdo s strehe objekta odtujil bakrene žlebove. Škode je za okoli 5000 evrov.

V Celju so včeraj obravnavali tatvino e-skiroja znamke Eko speed 10. Storilec je e-skiro, vreden dobrih 1.000 €, ukradel izpred ene od srednjih šol.

Z delovišča v Paki pri Velenju je storilec ukradel dva gradbena odra, vredna okoli 1.000 €.

V Dravogradu je neznani storilec iz skladišča podjetja ukradel 5 zabojev reklamnega materiala.

Na mozirskem območju so obravnavali tatvino. Storilec je iz prostorov župnišča ukradel gotovino.

V Trnovljah pri Celju je občan v stanovanjski hiši pri tatvini zalotil moškega in ga zadržal do prihoda policistov. Na kraju so ugotovili, da gre za 66-letnega moškega, ki je vstopil v nezaklenjeno hišo in si v nahrbtnik naložil akumulatorski vrtalnik, dve salami in steklenico žganja. Storilca bodo kazensko ovadili.

Danes, 10. maja dopoldne, so bili obveščeni o vlomu v starejšo stanovanjsko hišo v naselju Vitovlje (Mestna občina Nova Gorica), kjer je neznani storilec v času od nedelje, 8. maja do današnje prijave kaznivega dejanja Policiji vlomil v omenjeni objekt. Po sedaj zbranih podatkih je storilec z motornega kolesa demontirali in odtujil motor, oškodovancem je bila povzročena materialna škoda za okoli 400 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovitev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj, 9. maja ob 14.37, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o ropu v eni od trgovin na Erjavčevi ulici v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je bil neznani moški na blagajni kot stranka. Ko mu je blagajničarka vračala drobiž je neznanec razbil steklo in odrinil omenjeno uslužbenko trgovine ter iz blagajne pograbil šop denarja in nato s kraja zbežal neznano kam. Uslužbenka trgovine je bila zaradi omenjenega kaznivega dejanja predvidoma lažje poškodovana (utrpela je udarec v roko) in je naknadno poiskala ustrezno zdravniško pomoč. Policije je o kaznivem dejanju ropa obvestila tudi pristojne pravosodne organe, storilec še ni bil izsleden. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja.

Policisti PP Nova Gorica so le nekaj ur kasneje oz. okoli 18. ure, obravnavali rop tudi v trgovini v Šempetru pri Gorici. Neznanec je v navedenem času prišel do blagajne omenjene trgovine in pri tem naročil prodajne izdelke. Ob vračanju manjše vsote gotovine za nakup je storilec prodajalko prijel za roko in jo odrinil, nato pa iz predala blagajne odvzel nekaj sto evrov gotovine ter s kraja zbežal neznano kam. Uslužbenka trgovine pri tem ni bila poškodovana. Novogoriški policisti oba primera kaznviega dejanja ropa še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine