16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

V sredinem poostrenem nadzoru tovornjakov na podravski avtocesti 27 kršitev

Piše: P.T.

Mariborski policisti so med sredinim poostrenim nadzorom tovornih vozil in avtobusov, ki je dopoldne potekal v sklopu vseevropske akcije Truck&Bus, na podravski avtocesti pri nekdanji cestninski postaji Prepolje med 59 nadzori tovornjakov pri 17 voznikih ugotovili 27 kršitev. Nadzor so opravljali skupaj s predstavniki Darsa in Fursa.

Omenjenim so se v poostreni akciji pridružili še inšpektorji inšpektorata za infrastrukturo ter podjetje Cestel, ki je izvajalo tehtanje vozil.

Na Policijski upravi Maribor so izpostavili primer bosanskega voznika, ki je na tovornem prostoru priklopnega vozila prevažal dve vlečni vozili. Voznik bi moral zaradi prekoračene največje dovoljene višine in dolžine vozila imeti dovoljenje za izredni prevoz, vozilo pa bi moral ustrezno označiti. Tako voznika kot njegovega delodajalca za storjeni prekršek čaka plačilo kazni.

Policisti ob tem vse udeležence v cestnem prometu opozarjajo, da so na hitrih cestah in avtocestah pozorni na spremenljivo svetlobno prometno signalizacijo, ki je na portalih, nameščenih nad voziščem avtoceste. Ob izvajanju takšnih poostrenih nadzorov na avtocesti, vsebina prometne signalizacije na portalih obvezuje in vodi voznike motornih vozil, da ti vozijo po delu ceste skozi kontrolno točko.

Še vedno namreč opažajo, da je vse preveč voznikov motornih vozil, ki takšne jasno in nedvoumno izražene ter dobro vidne prometne signalizacije ne upoštevajo. Samo v času tokratnega sedemurnega nadzora so namreč policisti ugotovili kar 18 kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih, vsem pa izrekli denarno kazen v višini 160 evrov.

Vir: STA, Policija

Zadnje novice

Sorodne vsebine