31.9 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

V Šentilju vlomil v stanovanje in iz njega ukradel za okoli 5.000 evrov dragocenosti

Policisti na operativno komunikacijskem  centru Policijske uprave Maribor smo v  zadnjih 24 urah prejeli 297 klicev, od tega 102 interventnih. Od tega je bilo:

– 24 obvestil s področja kriminalitete, predvsem tatvine, vlomi, drzne tatvine, lahke telesne poškodbe,

– 30 obvestil s področja prometne varnosti, od teh  1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala,  2 prometni nesreča z lažjimi telesnimi poškodbami v katerih so se tri osebe lažje telesno poškodovale in 27 prometnih nesreč z gmotno škodo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov smo zasegli eno vozilo,

– 10 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. 8 intervencij je bilo na javnem kraju, 2 v zasebnih prostorih.

Izdvajamo naslednje dogodke;

Tatvina  osebnega  avtomobila:  Policisti  Policijske  postaje Maribor I so obravnavali tatvino neregistriranega osebnega avtomobila. Neznani storilec  je v času  od   25.07.2019  pa do 10.08.2019 na neugotovljen način iz parkirnega prostora  v  Miklavžu,  Cesta  v Rogozo, odtujil zaklenjen neregistriran osebni vtomobil Hyundai  Accent  rumene  barve,  letnik  1998.  V osebnem avtomobilu bi naj oškodovanec  imel 5000 HRK, 700 EUR, zlati prstan, dve zapestnici iz zlata. Skupna mat. škoda znaša 2000 evrov.

Vlom  v  stanovanjsko  hišo:  Policisti  PP  Šentilj  so obravnavali vlom v stanovanjsko  hišo  v  okolici  Šentilja.  Neznani  storilec je v času od 15 ure 8. 9. 2019 do 16.  ure  13. 9. 2019,  s  silo  telesa  vlomil  skozi  okno stanovanjske  hiše  kjer  je  pregledal  prostore in iz notranjosti odtujil žensko verižico, žensko zapestnico, uhani 2x, otroška verižica in dve večji televiziji  neznane  znamke.  Objekt je zapustil skozi okno v kopalnici in zunaj pristopil  do  pomožnega  objekta,  kjer  je  z NN predmetom na vzvod odprl dvojna  vrata,  vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. S tem dejanjem je oškodoval lastnico za  okoli 5000 evrov.

Prometna  nesreča III. kategorije: Policisti Policijske postaje Ormož so na Ljutomerski   cesti  v  Ormožu   obravnavali  prometno  nesrečo  katero  je povzročil  57  letni  voznik  osebnega avtomobila doma iz okolice Ptuja. 57 letnik je 13. 9. 2019 ob 08.45 uri pripeljal z vozilom iz regionalne ceste, iz  smeri  semaforiziranega  križišča  v  naselju Ormož na parkirni prostor trgovine Hofer, na Ljutomerski cesti. Ko je zapeljal na parkirni prostor je zavil  v levo, kjer je imel namen poiskati parkirni prostor. V trenutku, ko je na parkirnem prostoru zavil levo, ga je oslepilo jutranje sonce in ravno takrat  se je iz parkirnega prostora pripeljala 66. letna kolesarka doma iz okolice  Ormoža.  Voznik  je  s prednjim levim delom vozila trčil v prednje kolo  kolesa.  Po trčenju je voznica kolesa padla na desno stran vozišča in se hudo  telesno poškodovala. Zoper voznika bodo podali kazensko ovadbo.

Vir: Policijska uprava Maribor

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine