11.4 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

V reki Učja utonil nemški kajakaš

V strugi reke Učja pri naselju Žaga se je v sredo nekaj po 17. uri zgodila nesreča, v kateri je umrl 50-letni nemški kajakaš. Kot so zapisali na Policijski upravi (PU) Nova Gorica, je močan vodni tok obrnil njegov kajak, za razliko od njegovega mlajšega prijatelja pa mu ni uspelo priplavati na površje.

Nemška državljana, stara 50 in 44 let, sta se okoli 13. ure spustila po reki Učji. Zaradi obilnih padavin v Zgornjem Posočju je bil tok reke zelo močan, zato sta se večkrat ustavila in ocenila, ali je plovbo še varno nadaljevati.

Kljub temu po dosedanjih ugotovitvah kajakaša večjih težav med plovbo nista imela, vse dokler nista prispela do vasi Žaga, kjer sta naletela na mesto, kjer se voda vrtinči čez skalo nazaj. Takrat ju je začelo obračati in močan vodni tok ju je potegnil pod vodo in nato iz kajakov.

Mlajši kajakaš je uspel izplavati na površje, medtem ko je njegov 50-letni prijatelj negiben ostal na gladini reke. Uspel ga je odvleči na nabrežje in ga poskušal oživljati, a neuspešno. Pomagati mu niso mogli niti tolminski reševalci, ki jih je takoj potem poklical na pomoč.

Kot so še zapisali na PU Nova Gorica, sta Nemca, sicer aktivna kajakaša že več kot 30 let, med plovbo uporabljala ustrezno opremo. O nesreči bodo policisti obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici in tamkajšnje državno tožilstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine