4.9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V Radovljici sta bila v nesreči na križišču udeležena voznik osebnega avtomobila in kolesar

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

   –           6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami;

   –           4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru.

Dogodki:

   –           V Radovljici se je moški na reki poškodoval med vožnjo s kajakom. Po podatkih policije je lažje poškodovan. V intervenciji so sodelovali še gorski reševalci in zdravniška služba.

   –           Kranjski policisti so včeraj obravnavali padec moškega z nadstreška. Tuja krivda je izključena, razlog pa je zdrs na spolzki površini in posledično padec na tla z višine okoli 5 metrov. S kraja je bil odpeljan s helikopterjem.

   –           V Zasipu je voznik včeraj zvečer trčil v divjad.

Opozorilo

V aktualnih vremenskih razmerah pozivamo k previdni vožnji. To niso razmere za udeležbo motoristov in kolesarjev v prometu. Vozniki naj pazijo predvsem pri hitrosti in vsem, kar je povezano z varnostjo. Previdno pa seveda tudi pešci in drugi udeleženci v odnosu do njih.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj med šestimi nesrečami obravnavali dve s   telesnimi  poškodbami.   V   Radovljici  sta  bila  v  nesreči  zaradi neupoštevanja  pravil  o  prednosti  na  križišču udeležena voznik osebnega avtomobila  in  kolesar.  Okoliščine kažejo na krivdo voznika avtomobila za nesrečo.  Na  Grencu  pa  so  bila zaradi vožnje povzročitelja na prekratki varnostni  razdalji  udeležena  štiri  vozila.  Dva  udeleženca  sta  se po podatkih policije lažje poškodovala.

K  blažjim  poškodbam  kolesarja  je  zelo  pripomogla kolesarska čelada, v nesreči  zaradi  prekratke  varnostne  razdalja pa varnostni pas. Varnostna pripomočka  sta se opravila svojo vlogo. Zato pozivamo k uporabi čelade pri kolesarjih tudi za osebe, ki so starejše od 18. leta, in k rabi varnostnega pasu, ki človeka v primeru nesreče zadrži na sedežu.

Gorenjski  policisti  so  sicer  tudi  včeraj  izvedli  krajši  popoldanski nekaj-urni  poostren  nadzor  v prometu. Ugotovili so 36 kršitev. Izstopata predvsem  hitrost (19 kršitev) in uporaba telefona med vožnjo (11 kršitev).

Drugi  prekrški  so bili povezani še z vožnjo skozi rdečo luč na semaforju, nepravilno   naloženim  tovorom,  nepravilnim  prehitevanjem  in  neuporabo varnostnega pasu. Udeležence v prometu zato pozivamo k zmanjševanju tveganj za  prometne nesreče, varni udeležbi v prometu in k zavedanju, da že majhna napaka  lahko  povzroči  hudo  posledico.  Vsak  lahko  stori veliko, da do nesreče ne pride.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine