15.7 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

V Prvačini tovorni vlak na nezavarovanem prehodu ceste čez železniško progo zadel avto

Včeraj,  20.  aprila  ob  18.05 uri, so bili policisti obveščeni o železniški oz.prometni  nesreči  I.  kategorije  na  območju naselja Prvačina, kjer je na nezavarovanem  prehodu  ceste  prišlo  do  trčenja  med  tovornim vlakom in voznikom  začetnikom  osebnega  avtomobila (znamke Audi). Policisti Postaje prometne  policije  Nova  Gorica  so  z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče  med  drugim  ugotovili,  da je bil vzrok nezgode nepravilna vožnja voznika  avtomobila  čez  prehod  ceste  čez  železniško. 

 22-letni voznik začetnik  avtomobila  je  peljal  po  lokalni  cesti  v naselju Prvačina iz regionalne   ceste   proti  omejenemu  prehodu  čez  železniško  progo.  Na nezavarovanem  prehodu  ceste čez železniško progo v omenjenem kraju mlajši voznik  avtomobila  ni  ustavil  pred prehodom ceste čez železniško progo v času,  ko se je prehodu približeval tovorni vlak. Z avtomobilom je zapeljal na  prehod  ceste  čez  železniško  progo  (prehod  je  urejen z Andrejevim križem),  ne  da  bi se prepričal, da se prehodu približuje tovorni vlak. V tistem trenutku je namreč z njegove leve strani (iz Volčje Drage) pripeljal 39–letni  strojevodja  tovornega  vlaka,  ki  je vozil iz Nove Gorice proti Sežani.  Da  bi  preprečil trčenje z osebnim vozilom je strojevodja sprožil zasilno  zavoro,  vendar je tovorni vlak kljub temu s prednjim desnim delom lokomotive  trčil  v  prednji  levi  del  osebnega  vozila.  Po  trčenju je avtomobil odbilo približno tri metre nazaj, tovorni vlak pa se je zaustavil dobrih  75  metrov  po  trčenju  z vozilom. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan,  na  osebnem  avtomobilu  in  lokomotivi  je nastala materialna škoda. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je tovorni vlak vozil s predpisano hitrostjo; na omenjenem odseku železniške proge je omejitev 40 km/h.

Policisti  Postaje prometne policije Nova Gorica so v nadaljevanju postopka vozniku  začetniku  osebnega avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti in  rezultat   alkotestom  je  pokazal, da je imel slednji v organizmu 0.26 miligrama   alkohola   v  litru  izdihanega  zraka.  Na  kraju  nezgode  so posredovali  tudi  gasilci  JZ  GRD  GE  Nova  Gorica,  ki so na lokomotivi preverili  morebitni  iztek  motornih  tekočin,  zavarovali kraj dogodka in odklopili  akumulator  na  osebnem  vozilu.  O  nezgodi  smo obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometni   policisti   bodo  22-letnemu  vozniku  začetniku  (povzročitelju prometne  nesreče)  izdali  plačilni  nalog zaradi kršitve določil Zakona o pravilih  cestnega  prometa  (neupoštevanje  pravil prednosti in vožnje pod vplivom alkohola, kršitev 40. in 105. člena navedenega zakona).

Zadnje novice

Sorodne vsebine