22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

V prometnih nesrečah vpletenih več kolesarjev, zabeležili tudi več primerov povožene divjadi

Včeraj okoli 17.15 ure je na Masarykovi cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik osebnega vozila izsilil prednost kolesarki. Kolesarka je trčila v vozilo in padla po vozišču, s kraja pa je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Pri tem je dobila lahke telesne poškodbe. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

 

O podobnem primeru poročajo tudi iz Čateža ob Savi. Brežiški policisti so bili okoli 10. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznice osebnega avtomobila v Čatežu ob Savi. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročila 71-letna voznica osebnega avtomobila, ki je izsilila prednost 39-letnemu kolesarju. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 14.20 ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči do katere je prišlo v Krtini. Zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznika osebnega vozila je prišlo do trčenja z drugi osebnim vozilom. V nesreči sta oba voznika dobila lahke telesne poškodbe, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj okoli 13.50 ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči na severni ljubljanski obvoznici v bližini izvoza na Celovško cesto. Voznik osebnega vozila je pripeljal do stoječe kolone vozil, ker pa je vozil z neprilagojeno hitrostjo se ni mogel ustaviti, je odvil in izgubil nadzor nad vozilom, trčil v drugo vozilo, nato pa v odbojno ograjo. V nesreči je sopotnik v povzročiteljevem vozilu zadobil lahke telesne poškodbe. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,79 mg/l). Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali.

Včeraj nekaj pred 22. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Spodnja Dobrava, kjer je bil samoudeležen voznik kombija. Po do sedaj zbranih obvestilih in ogledu, je do nesreče prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča na travnik, vozilo pa se je pri tem prevrnilo na bok. Voznik je bil v nesreči lažje telesno poškodovan, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policist izvedli ustrezen ukrep.

Gorenjski  policisti  so  včeraj obravnavali štiri trčenja  v divjad na cesti, vse med 19.30 in 22. uro. Do povoženj je prišlo na  cestah  Kranj  –  Golnik, Gorenja Dobrava, Šenčur – Britof, Poljane nad Škofjo  Loko.  Voznike  pozivajo  k večji previdnosti na odsekih cest, kjer lahko   pričakujejo   divjad   oziroma   so  nanjo  opozorjeni  s  prometno signalizacijo.  Običajno  se  divjad  ob  cesti zadržuje na voznikom znanih odsekih.  Ob  previdni vožnji, spremljanju prometa in primerni hitrosti ima voznik možnost preprečiti trčenje.

Včeraj nekaj pred 20. uro se je zgodila prometna nesreča v Starem trgu ob Kolpi. kjer je 61-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu policisti izdali plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine