22.9 C
Ljubljana
sobota, 31 julija, 2021

V prometni nesreči v Goriških Brdih huje poškodovana motoristka

Piše: C. R.

V soboto, 19. junija popoldne, so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na regionalni cesti v križišču za zaselek Brdice pri Neblem (Občina Brda) in v kateri je bila udeležena avstrijska voznica motornega kolesa ter voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 58-letna avstrijska motoristka okoli 14.35 ure peljala iz smeri Dobrovo (Štaloni) proti kraju Neblo. Druga udeleženka, in sicer 29-letna voznica osebnega avtomobila, pa je vozila iz zaselka Brdice proti vasi Neblo. V križišču s prednostno cesto iz smeri Brdic je zavila levo iz neprednostne na prednostno cesto, pri tem pa ni pustila mimo vseh vozil, ki so vozila po prometnem pasu, na katerega se je vključevala. Posledično se je v levi bok njenega avtomobila zaletela avstrijska motoristka, ki je po trčenju z motornim kolesom padla po vozišču in se predvidoma huje telesno poškodovala. Kasneje so na kraju poleg policistov policistom PP Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so nudili pomoč poškodovani motoristki do prihoda reševalcev NMP ZD Nova Gorica. Po nudeni oskrbi na kraju so jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O nezgodi je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper povzročiteljico prometne nesreče ovadili zaradi suma  kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Danes, 21. junija ob 8.40 uri, smo bili obveščeni o prometni nezgodi II. kategorije izven naselja Spodnji Lokovec z udeležbo motorista in voznika osebnega vozila. Po sedanjih ugotovitvah je 60–letni motorist (povzročitelj) vozil po lokalni cesti iz smeri Spodnjega Lokovca proti Srednjemu Lokovcu po klancu navzdol. Med vožnjo na omenjeni relaciji na ravnem delu ceste ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Z motornim kolesom je zapeljal v levo preko sredine vozišča v trenutku, ko je iz nasprotne smeri (iz Srednjega Lokovca) pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal voznik osebnega avtomobila. Voznik motornega kolesa je s prednjim levim delom motorja posledično trčil v prednji levi bočni del avtomobila. Po trčenju je motorista z motornim kolesom odbilo v desno izven vozišča na travnik, kjer se je z motornim kolesom prevrnil na levi bok. Motorist je bil v nezgodi predvidoma lažje telesno poškodovan in je sam poiskal zdravniško pomoč v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška je bil 60-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog.

Prav tako je bila Policija v soboto, 19. junija ob 14.16 uri, obveščena o prometni nesreči I. kategorije na območju Loga pod Mangartom (Občina Bovec) in v kateri sta bila udeležena dva tujca, motorist in voznik osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil in ogledom nezgode je bilo ugotovljeno, da je 39–letni motorist, državljan Nemčije, vozil po regionalni cesti iz smeri Bovca proti Logu pod Mangartom. Med vožnjo na omenjeni relaciji je dohitel tuje osebno vozilo, ki ga je vozil 42–letni voznik, državljan Avstrije (povzročitelj). Ko je nemški motorist prehiteval osebno vozilo in je bil vzporedno z omenjenim vozilom, je 42-letni avstrijski voznik avtomobila začel prehitevati pred seboj vozeči osebni avtomobil. Pri tem je z levim bočnim delom vozila trčil v desni bok motornega kolesa. Nemški motoristi je v trčenju izgubil ravnotežje in posledično z motornim kolesom padel na desni bok. V prometni nezgodi je nemški motorist utrpel odrgnine, vendar po njegovi izjavi pomoči ni potreboval. Na obeh udeleženih vozilih je nastala materialna škoda. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin. Policisti PP Bovec so avstrijskemu vozniku izrekli globo zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa. Prav tako so globo zaradi kršitve prometne zakonodaje izrekli tudi nemškemu motoristu.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine