19.7 C
Ljubljana
četrtek, 8 junija, 2023

V prometni nesreči udeležena italijanski motorist in kolesar

Piše: C. R.

Iz bolnišnice so nas okoli 20. ure obvestili, da oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila v dopoldanskih urah v naselju Ivanja vas pri Mirni Peči, kjer je 20-letna voznica pri vožnji po klancu navzdol izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v brežino. V nesreči se je lažje poškodovala. Policisti bodo zoper voznico zaradi kršitve cestno prometnih predpisov uvedli postopek o prekršku.

Okoli 19.30 so jih občani obvestili o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi vozil iz smeri Loke pri Zidanem Mostu proti Sevnici in s prehitro ter nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Sevniški policisti so voznika izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 49-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v Novem mestu okoli 14. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio in ugotovili, da 34-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Danes, 10. maja ob 12.17, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na Erjavčevi ulici v Novi Gorici in v kateri sta bila telesno poškodovana 58–letni voznik motornega kolesa, državljan Italije in 23–letni kolesar. Po prvih ugotovitvah na kraju je italijanski motorist vozil po Erjavčevi ulici (iz smeri Republike Italije) proti središču Nove Gorice. V isti smeri se je po kolesarski stezi peljal kolesar, ki je (blizu ene od tamkajšnjih trgovin) zavil levo po kolesarski stezi ob prehodu za pešce čez cesto ne da bi se prepričal, če lahko to varno stori. Pri tem je italijanski motorist vanj trčil, oba udeleženca sta pri tem utrpela telesne poškodbe. Na kraju nezgode so poleg prometnih policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč ponesrečenima osebama vse do prihoda reševalcev NMP ZD Nova Gorica. Poškodovanega italijanskega motorista so reševalci kasneje prepeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev prometne nezgode podali ustrezen ukrep.

Policisti Postaje prometne policije so včeraj, 9. maja ob 18.26 uri, obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo izven Solkana in v kateri je bil udeležen 21-letni voznik osebnega avtomobila. Omenjeni voznik je vozil po glavni cesti iz Solkana proti Plavam in med vožnjo v levem ovinku izgubil oblast nad vozilom ter se zaletel v prometni znak in vozilo, ki je bilo parkirano ob vozišču. Povzročitelj v prometni nezgodi ni bil poškodovan, zaradi odgovornosti za storitev prekrška mu je bil izdan plačilni nalog.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine