14.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

V prometni nesreči se je poškodoval trinajstletnik

V preteklih 48 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 404 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 95 dogodkov, s področja javnega reda in miru 130 dogodkov in s področja prometne varnosti 148 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin, 20 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 12 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 36 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri je kolesar utrpel hude telesne poškodbe. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 50 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 27 krat v zasebnem prostoru, eni osebi so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V soboto zjutraj, nekaj po 5. uri je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na počivališču Barje, kjer je neznani storilec zamotil oškodovanca s pretvezo, da je z vozilom nekaj narobe, medtem pa je drugi neznanec iz vozila odtujil torbo z dokumenti in denarjem. Z dejanjem je bil oškodovan za okoli 3000 evrov.

V petek, nekaj po 14. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči v okolici Cerknice, v kateri je bil udeležen otrok(13). Pri vožnji s kolesom je izgubil ravnotežje in padel po vozišču, pri tem pa se huje poškodoval. S helikopterjem je bil odpeljan v UKC Ljubljana. V nesreči je bil udeležen sam. Med vožnjo pa ni uporabljala varnostne čelade.

V petek popoldan smo bili obveščeni o še eni nesreči z udeležbo kolesarja na območju Vrhnike. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče ugotovili, da je kolesar vozil po kolesarski cesti ob Ljubljanski cesti na Vrhniki iz smeri Sinje Gorice proti Logatcu. Ko je zapeljal iz kolesarske steze na prehod za pešce je izgubil oblast nad kolesom in padel po vozišču. Utrpel je lahke telesne poškodbe. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,95 mg/l). Izdan mu je bil plačilni nalog.

V petek, okoli 13. ure so policisti PPP Ljubljana v križišču Celovške ceste in Ulice Jožeta Jame, obravnavali prometno nesrečo med voznikom osebnega vozila in kolesarjem, ki jo je zaradi neupoštevanja pravil prednosti povzročil voznik vozila. Kolesar se je v nesreči lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljani na UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Še ena prometna nesreča med kolesarjem in voznico osebnega vozila se je pripetila v soboto popoldan v Trbovljah. Zaradi neupoštevanja pravil prednosti jo je povzročila voznica osebnega vozila. Kolesar je utrpel lahke telesne poškodbe.

V soboto popoldan, okoli 17. ure, se je na severni ljubljanski obvoznici pri izvozu Nove Jarše pripetila prometna nesreča, v kateri so bila udeležena štiri vozila. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik z osebnim avtomobilom vozil po levem prometnem pasu proti razcepu Zadobrova. Ko je z vozilom pripeljal v neposredno bližino izvoza Novih Jarš je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega avtomobila ki se je zaradi zgostitve prometa na levem prometnem pasu pravilno zastavil. Slednje vozilo je ob trčenju odbilo naprej in na streho nato pa trčilo v zadnji del osebnega avtomobila, ki je prav tako stalo. To vozilo je odbilo naprej v drugo naslednje stoječe vozilo v koloni. Voznica in potnica v prevrnjenem vozilu sta se v nesreči lahko telesno poškodovali in sta bili z reševalnim vozilom odpeljani v UKC Ljubljana. V ostalih vozilih ni bilo potnikov. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Zaradi odpravljanja posledic je nastal zastoj, promet je bil sproščen okoli 18.20.

Policisti so na območju PU Ljubljana v petek in soboto obravnavali 20 vlomov, v štirih primerih je ostalo pri poskusu. V okolici Polhovega Gradca so neznanci iz hiše odtujili nakit, iz okolice Grosupljega pa so iz dveh hiš odtujili denar. Na območju Viča so iz nenaseljene hiše odtujili dve kosilnici. Na Kajuhovi ulici v Ljubljani pa so neznanci iz kleti odtujili moško gorsko kolo. V centru mesta Ljubljana je bilo vlomljeno v prodajni prostor podjetja, iz katerega je bil odtujen menjalni denar. Na Vojkovi cesti so iz gostinskega lokala odtujili denar, v Polhovem Gradcu pa so iz gostinskega lokala odtujili denar in cigarete ter lastnika oškodovali za okoli 2000 evrov. V okolici Kočevja so vlomili v počitniško hišico in odtujili peč na drva in plinsko jeklenko. Prav tako pa so neznanci na območju Kočevja vlomili v tri svečomate na treh različnih lokacijah, iz katerih so odtujili sveče in denar. Nastalo je za skupno 900 evrov materialne škode. V Grosuplju so neznanci vlomili v gradbeni kontejner in odtujili več kosov orodja. Prav tako so policisti obravnavali tri vlome v vozila, in sicer so iz dveh osebnih vozil neznanci odtujili torbici z vsebino, iz tovornega vozila (kabine) pa so odtujili bančno kartico.

V okolici Vrhnike so v soboto popoldan policisti obravnavali nesrečo pri delu, v kateri se je hudo poškodoval občan (76) pri opravljanju kmetijskih opravil. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo pri čiščenju trosilnika gnoja, pri čemer mu je potegnilo rokav v vrteče železno spiralo in hudo poškodovalo roko. S helikopterjem je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

Zadnje novice

Sorodne vsebine