7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

V prometni nesreči na Tolminskem umrl domačin

Na Tolminskem se je danes zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Zgodaj zjutraj je 43-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preveč po levi strani vozišča zapeljal v grapo ter se tako hudo poškodoval, da je poškodbam podlegel. Po podatkih policije gre za domačina z območja upravne enote Tolmin.

Nesreča se je zgodila okoli 5. ure zjutraj. Po ugotovitvah policistov je voznik med vožnjo po lokalni cesti izven naselja Zadlaz – Žabče iz Tolmina proti naselju Tolminske Ravne v desnem nepreglednem ovinku zapeljal levo, kjer je ob levi strani vozišča s prednjim delom avtomobila trčil v kamnit obcestni kamen. Od tam ga je prevrnilo po strmem pobočju navzdol, kjer je vozilo obstalo v grapi približno 100 metrov pod cesto.

Voznik je na kraju prometne nesreče podlegel telesnim poškodbam, so sporočili iz policijske uprave Nova Gorica.

Poleg policistov iz Tolmina in Nove Gorice ter novogoriške gorske policijske enote so na kraju nesreče posredovali tudi gasilci, pripadniki gorske reševalne službe in reševalci iz Tolmina. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. O nesreči so obvestili tudi preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zaradi reševanja in ogleda kraja prometne nesreče je bil promet na omenjeni lokalni cesti zaprt v obe smeri med 9.30 in 12.30.

V letu 2018 so policisti na območju policijske uprave Nova Gorica obravnavali skupno 847 prometnih nesreč, kar je pet manj kot leto prej. V devetih od teh je umrlo devet ljudi oz. ena oseba manj kot pred letom dni. V 53 prometnih nesrečah so se udeleženci hudo telesno poškodovali, v 214 pa lažje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine