11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

V prometni nesreči na Goriškem umrl kolesar, na Štajerskem pa huje ranjena 13-letna kolesarka

V Kromberku pri Novi Gorici se je danes ob 5.30 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 61-letni kolesar. V prometni nesreči sta bila udeležena 61-letni kolesar in 41-voznik kombija. Novogoriška policija še zbira informacije, zato podrobnosti prometne nesreče še niso znane, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

 

Na kraju prometne nesreče so poleg policistov posredovali tudi reševalci.

Policisti so o prometni nesreči obvestili tudi pristojnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča Nova Gorica in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj, malo pred 19. uro, je 38-letni domačin vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Stopno, iz smeri regionalne ceste proti naselju Savinsko. Ker je vozil preblizu levemu robu vozišča, je z levim prednjim delom vozila trčil v 13-letno kolesarko, ki mu je pravilno pripeljala nasproti. V trčenju se je kolesarka hudo telesno poškodovala in so jo s helikopterjem HENP Maribor prepeljali v UKC Maribor. Kolesarka med vožnjo ni uporabljala predpisane kolesarske čelade.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila ovadili pristojnemu tožilstvu. Policisti ugotavljajo tudi odgovornost kolesarkinih staršev za to, da ni uporabljala kolesarske čelade.

Zadnje novice

Sorodne vsebine