11.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 3 oktobra, 2022

V prometni nesreči na Cerkljanskem huje poškodovan voznik motornega kolesa

Piše: C.R.

Danes zgodaj  zjutraj so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti Kladje – Cerkno (Občina Cerkno), kjer je  prišlo  do trčenja med voznikom motornega kolesa in tovornim vozilom; v prometni nezgodi je bil motorist (povzročitelj) predvidoma huje poškodovan.

Po  sedanjih ugotovitvah je 39–letni motorist ob 5.15 uri zjutraj peljal iz naselja  Kladje  proti  kraju  Cerkno.  Med  vožnjo na omenjeni relaciji po klancu  navzdol je z motornim kolesom peljal skozi nepregledni desni ovinek in  pri izpeljavi ovinka izgubil oblast nad motornim kolesom ter posledično zapeljal  proti  sredini  vozišča,  saj  zaradi  hitrosti  ovinka  ni uspel pravilno  izpeljati. V  tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno po svoji  strani  vozišča pripeljal 65-letni voznik tovornega vozila, ki kljub izogibanju  in zaviranju ni uspel preprečiti trčenja z motoristom.

Motorist je  trčil v levi bočni del tovornega vozila in padel po vozišču. Po nezgodi so  na kraju poleg policistov PP Idrija posredovali tudi gasilci  ter reševalci, ki so mu nudili prvo pomoč. Po nudeni  oskrbi  so  reševalci  poškodovanega motorista z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Vir: PU Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine