28.4 C
Ljubljana
sobota, 19 junija, 2021

V prometni nesreči med Kranjem in Medvodami umrla voznica

Gorenjski policisti so danes zjutraj na regionalni cesti Kranj-Medvode obravnavali hudo prometno nesrečo, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo, da je voznica po prehitevanju tovornega vozila izgubila nadzor nad vozilom in med drsenjem silovito trčila v drugo tovorno vozilo, ki je peljalo nasproti. Cesta je bila zaprta.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, je minulo leto na gorenjskih cestah umrlo 11 ljudi, leto prej pa devet. Prvo prometno nesrečo s smrtnim izidom so obravnavali februarja, ko je na Lipcah voznik trčil v drugo vozilo. Povzročitelj je umrl, poškodovanih je bilo še šest oseb.

Februarja je na območju Gorenje vase umrl voznik, ki je zapeljal s ceste. Marca je na območju Brda pri Kranju umrl kolesar. Junija se je v Trebiji smrtno ponesrečil motorist, julija pa je po trčenju umrl voznik v Podbrezjah. Avgusta je v eni nesreči voznik trčil v železniški nadvoz v Vrbi, v drugi nesreči pa je v okolici Kranja voznik zapeljal s ceste in umrl. Septembra sta v eni nesreči v Selški dolini umrla motorist in potnica na motornem kolesu, oktobra pa voznica pri Spodnjem Brniku in še motorist v Lescah, so zapisali na kranjski policijski upravi.

Na policiji so ob tem ponovno pozvali k previdnosti in izogibanju tveganjem, ki vodijo v nesreče. Vozniki naj vozijo s prilagojeno hitrostjo in na zadostni varnostni razdalji. Prav tako naj se izogibajo prehitevanju, med udeležbo v prometu pa naj ne uporabljajo telefona.

Zadnje novice

Sorodne vsebine