3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

V Prlekiji voznica trčila v drevo, v njenem avtu pa dva otroka!

Včeraj, okoli 7.10 je 52-letna voznica vozila osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Svetega Tomaža poti Ključarovcem. V naselju Koračice je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala s cestišča v levo in z vozilom trčila v drevo.

 

V prometni nesreči se je hudo telesno poškodovala, obe njeni sopotnici v vozilu, stari 9 in 11 let, pa lažje. Vse tri so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 16. ure, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri se je huje poškodoval motorist. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 23-letni voznik motornega kolesa znamke Kawasaki, vozil na relaciji Preserje-Rakitna. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po vozišču. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana.   Zanj je bil odrejen strokovni pregled. Po vseh znanih okoliščinah nesreče, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Nekaj pred 12. uro se je zgodila prometna nesreča pri Logu pri Žužemberku. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 81-letni voznik vozil osebni avtomobil iz smeri Biča proti Žužemberku. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil. V nesreči se je huje poškodovala 73-letna potnica v vozilu. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Dne 27. 9. 2019 okoli 5.55 ure se je v semaforiziranem križišču na Tržaški cesti v Mariboru, v bližini trgovskega centra Bauhaus, pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi voznici osebnih avtomobilov Seat Cordoba temno modre barve in Peugeot 206 kovinsko sive barve. Zaradi razjasnitve okoliščin nastanka prometne nesreče naprošamo morebitne očividce prometne nesreče, da se zglasijo na PP Maribor II, Cesta proletarskih brigad 75 v Mariboru ali pokličejo na telefonsko številko 113.

Ob 12.15 so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti Bertoki – Bivje. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročil 21-letni voznik, ki je z osebnim avtomobilom nepravilno prehiteval 42-letnega motorista, državljana Italije. Ta si je pri padcu zlomil nogo, zato so ga odpeljali v bolnišnico Catinara. Povzročitelju sledi kazenska ovadba. Zaradi neustreznih pnevmatik za osebni avtomobil je bilo vozilo izločeno iz prometa.

Ob 13.36 so koprski policisti na Šmarski cesti, v križišču Inde, obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. 74-letna voznica osebnega avtomobila je vozila od centra Kopra proti Šalari. Pri zapuščanju križišča pred osebni avtomobil z desne strani (od kovinarske šole proti Vina Koper) po kolesarski stezi pripeljal mladoletni voznik mopeda. Voznica osebnega avtomobila je s prednjim delom trčila v levi bočni del mopeda. Po trčenju sta voznik in sopotnik na mopedu padla po vozišču, 15-letni sopotnik se je pri padcu lažje poškodoval. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče prosijo vse, ki so dogodek videli, da pokličejo policijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200, saj ni znano, kateri od voznikov je prevozil rdečo luč.

Ob 13.39 je 33-letni voznik osebnega avtomobila v Podgradu izsilil prednost motoristu, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Ob 18.33 se je 10-letni otrok peljal s skirojem v Kopru, po mostičku čez Badaševico. Pri spustu po klančku je zgrešil stopalko za zavoro ter zelo hitro zapeljal na prehod za pešce, točno pred 52-letno voznico osebnega avtomobila, ki je v trenutku na prehodu za pešce trčila v otroka. Ta je padel in se pri tem lažje poškdoval (udarnine in odrgnine). Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je za prometno nesrečo odgovoren otrok.

Zadnje novice

Sorodne vsebine