10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 304 klice za posredovanje v interventnih dogodkih

Avtor: V. M.

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 304 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 48 dogodkov, s področja javnega reda in miru 80 dogodkov in s področja prometne varnosti 112 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, poskusa vlomov in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 35 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 9 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 21 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 15. 1. 2021, od 6. ure in 17. 1. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Poskus vloma v hišo

Včeraj, okoli 2.30 smo bili obveščeni, da neznani storilec poskuša vlomiti v gostinski lokal v Grosuplju. Na kraj je bilo poslanih več patrulj, ki so v okolici na podlagi obvestil občanov kmalu prijeli 35 letnega osumljenca. Po sedaj zbranih obvestilih je storilec skušal na silo odpreti vrata gostinskega lokala, pri tem pa ga je zalotil lastnik in je s kraja pobegnil. Osumljencu je bila za čas zbiranja obvestil odvzeta prostost, zoper njega pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. V preteklosti še ni bil obravnavan za podobna kazniva dejanja.

Prometne nesreče

V petek, nekaj pred 21. uro se je na cesti med Lavrico in Škofljico zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Škofljice, zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo voznice, ki je pripeljala nasproti. Pri tem sta se tako povzročitelj kot udeležena voznica lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 0.56 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so povzročitelju, ki v nesreči ni uporabljal varnostnega pasu, izdali plačilni nalog.

Nadzor turističnih točk

Tudi danes so ljubljanski policisti prisotni na turističnih točkah, ki so bile v preteklem vikendu množično obiskovane. Policisti bodo skupaj z drugimi inšpekcijskimi in redarskimi službami zvajali nadzor glede vseh kršitev tako s področja javnega reda, kot tudi s področja prometne varnosti in kršitev s področja zakona o ohranjanju narave.

Stanje včeraj je bilo veliko bolje kot pretekli vikend in večjih kršitev policisti niso zaznali. Kljub temu, da sta gibanje in rekreacija v naravi dovoljena, pa opozarjamo na previdnost. Prehajanje zaradi tega razloga je še vedno omejeno na regije. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje je obvezna zaščitna maska tudi na prostem.

Veliko ljudi je v tem času kot rekreacijo izkoristilo gibanje ali drsanje po zaledenelih površinah jezer, bajarjev in podobno. Opozarjamo predvsem na Cerkniško jezero, ki je ponekod zamrznilo a je hoja in drsanje po ledu zelo nevarno. Drsanje na jezeru odsvetujemo in opozarjamo, da je ledena skorja nezanesljiva. Ob nizkih temperaturah se led pojavlja tudi na drugih na stoječih vodah (Koseški bajer, Rakitna itd.), a ponekod ni dovolj trden, da bi se po njem gibali. Ob zaledenelih površinah zato v prihodnjih dneh svetujemo veliko previdnost.

Vir: PU Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine