9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 180 klicev za posredovanje

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 180  klicev za posredovanje v interventnih dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  49 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  46  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 61 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 15 tatvin, 4 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  13  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S  področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na  javnem  kraju  in  5  krat  v  zasebnem  prostoru  (ena  oseba  je bila pridržana).

Med  6. 10. 2020, od 6. ure in 7. 10. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso odkrili tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Vloma

Na  območju  Cerknice  je  bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč  evrov.

V  Trbovljah  je  bilo  vlomljeno  v  kontejner,  od koder je bila odtujena gotovina in tablični računalnik. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V  Domžalah  je  bilo vlomljeno v prodajna kioska od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V  Komendi  je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bil odtujen gradbeni material. Škoda znaša okoli 2200 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj,  okoli  12.  ure  je  na Viču do stanovanjske hiše pristopil neznan moški, ki se je predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja, ter s pogovorom  zamotil oškodovanca. Med pogovorom je neopaženo v objekt vstopil drug  storilec,  ga nemoteno preiskal, ter odtujil gotovino. S kraja sta se nato  odpeljala  z  večjim svetlo sivim avtom. Z dejanjem sta povzročila za več  sto  evrov  škode.  Policisti  z zbiranjem obvestil za izsleditev obeh storilcev še nadaljujejo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis:  moški star okoli 30 let, visok okoli 175 cm,  kratkih las, oblečen v modro bundo.

Policisti  pogosto  obravnavamo  drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci  izvršujejo  na  zelo  prefinjen  in pretkan način, oškodovance pa zavedejo  do  te  mere,  da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili  okradeni.  Ker  so  ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo  previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, v tem primeru je bil izgovor razkuževanje stanovanja.

Občanom  svetujemo,  naj imajo svoje nenapovedane “obiskovalce” ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore.

Če  se  osebe  izdajajo  za  serviserje,  izvajalce  raznih  del  ipd., jim svetujemo,  naj  vedno  zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni  nalog.  Ob  tem  naj  bodo  pozorni  tudi  na  videz oseb (njihova oblačila,  govor,  morebitne  posebnosti)  in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Prometna nesreča

Včeraj, okoli 13. ure je na Štajerski cesti v križišču z Brničičevo ulico prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena motoristka in voznik kombija. Nesrečo je povzročil voznik kombija, ki je prizavijanju levo zaprl pot motoristki, ki je pravilno peljala naravnost. V nesreči se je motoristka po do sedaj znanih podatkih lažje poškdovala. Policisti vse okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo po vseh znanih dejstvih izvedli ustrezen ukrep.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine