12.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  48 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  39  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 61 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 9  tatvin,  6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poizkusu) in 5 primerov poškodovanja  tuje  stvari.  Policisti  so  posredovali v primeru nasilja v družini,  kjer  pa  obvestila  še zbirajo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  20  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo v kateri  sta bila udeleženca huje poškodovana. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S  področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 5 krat na  javnem  kraju  (ena  oseba  je  bila  pridržana)  in  6 krat v zasebnem prostoru.

Med  5. 10. 2020, od 6. ure in 6. 10. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso odkrili tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta

Na  območju  Grosuplja  je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V  Centru Ljubljane je bilo vlomljeno v prodajalno, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na  območju  Centra  je bilo vlomljeno v plovila, od koder je bila odtujena alkoholna pijača in oprema. Škoda znaša okoli 4300 evrov.

Včeraj,  okoli  14. ure je v Šiški do stanovanja oškodovanke prišla neznana ženska, ter s ponujanjem izdelkov za boljše počutje prepričala oškodovanko, da  jo  je  spustila v stanovanje. V stanovanju jo je zamotila s pogovorom, pri  tem  pa  ji  odtujila gotovino in nato s kraja odšla. Z dejanjem jo je oškodovala  za  okoli  300  evrov. Opis: ženska stara med 30-40 let, visoka okoli  160 cm, močnejše postave, rjavih las segajočih do ramen. Oblečena je bila v rjavo jopo in hlače, pri sebi pa je imela večjo torbo.

Prometne nesreče

Včeraj, nekaj po 12.30 je na primorski avtocesti iz smeri Vrhnike proti Brezovici prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato izgubil nadzor nad vozilom, ki ga je pričelo zanašati, nato pa ga zaneslo desno na travnato površino, kjer je trčilo v nasip in se obrnilo na streho. V nesreči sta se voznik in sopotnica huje poškodovala. Življenje sopotnice je po do sedaj znanih podatkih še vedno ogroženo. Policisti z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V ponedeljek, okoli 8. ure je v križišču Dolenjske ceste in Galjevice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena Renalut megane, modre barve in Ford focus, zelene barve. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policija naproša vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, da pokličejo na št. 113 ali Policijsko postajo Ljubljana Vič na  št. 01/470 09 60.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine