-2.2 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

V predoru zagorelo osebno vozilo

Piše: C. R.

Včeraj, 16. avgusta 2021, so se zgodili številni požari po različnih krajih Slovenije. 

Ob 11.41 se je kadilo iz zaklenjenega stanovanja v prvem nadstropju na Gregorčičevi ulici v Izoli. Gasilci JZ GB Koper in PGD Izola so s pomočjo lestve vstopili v stanovanje skozi odprto okno, odstavili hrano, ki se je žgala na štedilniku, izklopili štedilnik in prezračili stanovanje. Materialne škode ni bilo.

Ob 11.04 se je v Kočevarjevi ulici v Novem mestu kadilo iz zunanje enote klimatske naprave na stanovanjskem objektu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so napravo odklopili iz elektrike in pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 10.44 je na avtocesti pri počivališču Lom v smeri Kopra, občina Logatec, zagorelo osebno vozilo. Vozilo so začeli gasiti mimoidoči vozniki, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Dolnji Logatec. Z vpojnim sredstvom so posuli onesnaženje in ulovili približno 30 litrov pogonskega goriva, ki je izteklo iz vozila. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, PGD Cerknica in Rakek, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Ob 13.44 je zagorelo osebno vozilo v predoru Jasovnik na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane v občini Domžale. Večji del vozila je pogasil voznik sam iz hidranta v tunelu, dokončno pa so ga pogasili gasilci Avtocestne baze (AC) Vransko, Centra za zaščito in reševanje (CZR) Domžale in Poklicne gasilske enote (PGE) Celje. Voznika, ki se je nadihal dima so oskrbeli reševalci NMP Domžale.

Ob 0.52 je na Ribiškem pomolu v Kopru gorela manjša ribiška mreža na paleti. Požar so pogasili gasilci JZ GB Koper.

Ob 11.07 je v naselju Triban v občini Koper pri kurjenju ogenj ušel izpod nadzora. Posredovali so gasilci JZ GB Koper in manjši požar pogasili.

Ob 0.42 je na kopališču v Puštalu, občina Škofja Loka, gorel odpadni biološki material. Gasilci PGD Škofja Loka so požar so pogasili in pogorišče zalili z vodo. Aktivirani so bili tudi gasilci PGD Stara Loka, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Ob 20.12 so v Zgornjem Hotiču, občina Litija, gasilci PGD Hotič pogasili goreč kup odpadkov na površini okoli štiri kvadratne metre.

Ob 23.22 so ob Cesti Andreja Bitenca v Ljubljani gasilci GB Ljubljana in PGD Ljubljana-Šentvid v gozdu pogasili manjši požar vej in podrasti na površini okoli 20 kvadratnih metrov.

Ob 15.16 je v Bereči vasi, občina Metlika, zaradi iskrenja na drogu daljnovoda zagorela trava. Po izklopu daljnovoda so gasilci PGD Suhor pogasili okoli pet kvadratnih metrov suhe trave ter pomagali dežurnemu delavcu elektro podjetja pri odpravi napake.

Ob 16.41 sta v Smolenji vasi nad potokom Šajser, občina Novo mesto, goreli suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Smolenja vas so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov.

Ob 22.07 je na Drnovškovi ulici v Kamniku gorel zabojnik za smeti. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so pogasili požar na zabojniku za mešano embalažo. Ostale tri zabojnike so občani umaknili, ogenj pa je delno poškodoval osebno vozilo, ki je bilo parkirano ob zabojniku. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Vir: Policija

Zadnje novice

Sorodne vsebine