1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

V požaru v kraju Žaga v občini Bovec je življenje izgubil moški, katerega identiteta še ni potrjena

V požaru, ki je sredi minule noči zajel montažni stanovanjski objekt v kraju Žaga v občini Bovec, je življenje izgubil moški, katerega identiteta še ni potrjena. Gasilci so požar pogasili, policija pa dogodek in vzrok smrti še preiskuje. Preiskava poteka v smeri suma kaznivega dejanja požiga, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Policisti so bili o požaru stanovanjske hiše obveščeni nekaj pred polnočjo. Požar je pogasilo 44 prostovoljnih gasilcev iz treh društev, ki so po končanem gašenju na prizorišču postavili gasilsko stražo. Kmalu zatem so v stanovanjskem objektu našli zoglenelo moško truplo, njegovo identiteto pa pristojni še ugotavljajo.

Novogoriški kriminalisti in policisti v tem trenutku nadaljujejo s preiskavo, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici tragičen primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja požiga, so navedli na PU Nova Gorica.

Policija je o dogodku poleg tožilstva obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki bo odredil sodno obdukcijo. Opravili jo bodo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Več informacij bo znanih po zaključku preiskave, so še navedli na PU Nova Gorica.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine