15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

V silovitem požaru v Srednjem Gasteraju umrli dve starejši osebi

Včeraj, 9. avgusta 2018, smo bili ob 8.15 obveščeni, da v Srednjem Gasteraju gori stanovanjska hiša, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Na kraj so bili takoj napoteni policisti in gasilci, ki so požar pogasili. V požaru sta umrli dve ženski, stari 80 in 89 let. Obe so gasilci našli ležeči v različnih posteljah.

Že   včeraj   so   mariborski  kriminalisti  želeli  pod  vodstvom  dežurne preiskovalne  sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in v navzočnosti dežurne okrožne  državne  tožilke  iz  Okrožnega  državnega  tožilstva  v Mariboru opraviti  ogled  kraja požara, vendar tega zaradi previsokih temperatur, ki so  bile  posledica  požara,  niso  mogli.  Ogled  so  prekinili  in  so ga kriminalisti nadaljevali danes zjutraj.

Z  ogledom  kraja  požara  so  kriminalisti  tujo krivdo kot vzrok za požar izključili,   točen   vzrok  zanj  pa  bodo  lahko  ugotovili  šele  s kriminalistično-tehničnimi  analizami,  ki  jih  bodo opravili v Nacionalno tehničnem laboratoriju, kamor so poslali zavarovane sledi.

Opravljeni  sta  bili tudi obdukciji obeh pokojnih, ki sta pokazali, da sta obe  umrli zaradi zadušitve z ogljikovim monoksidom, telesnih poškodb pa na truplih ni bilo.

Policisti bodo o svojih ugotovitvah in o ugotovitvah izvedencev s poročilom seznanili pristojno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Maribor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine