16.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

V požaru umrl 82 letni nepokreten moški

Včeraj, ob 13.27 smo bili obveščeni, da v Ložanah gori stanovanjska hiša in da  so  gasilci  že  izvozili  proti  kraju  požara.  Med  požarom je bil v stanovanjski  hiši  82-letni  nepokretni moški.

Požar je prvi opazil sosed, kmalu  za  tem še 44-letni sin nepokretnega 82-letnega invalida. Slednji je stekel  v  gorečo hišo, skušal rešiti očeta, vendar mu to ni uspelo, saj se je  nanj  deloma  zrušil  lesen  strop.  Ker  se  je  ob  tem lahko telesno poškodoval, se je moral iz hiše umakniti, oče pa je v hiši umrl. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov.

Stanovanjska  hiša  je  skoraj  v  celoti  pogorela,  požar  pa so dokončno pogasili  gasilci.  Na  kraj požara sta prišla dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega  sodišča v Mariboru, ki je ogled prepustila policiji, in  dežurni okrožni  državni  tožilec.  Policisti  in  kriminalisti  so opravili le del ogleda,  nato  pa  so ga morali prekiniti, saj se je hiša pričela podirati, občasno je vzplamtel tudi še kakšen ogenj, zraven tega se je tudi stemnilo. Ogled bodo predvidoma nadaljevali danes.

Poškodovanega  44-letnika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer  so  ugotovili,  da  je  lažje  poškodovan,  vendar je vseeno ostal na zdravljenju.

Zadnje novice

Sorodne vsebine