16.1 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

V požaru Miklavških pekarn so se poškodovale štiri osebe, škoda je velika

V Miklavžu na Dravskem polju je okoli 18.30 izbruhnil požar v podjetju Miklavške pekarne. Začetni požar so poskušali pogasiti zaposleni, vendar jim ni uspelo. Dokončno so ga okoli 20.30 pogasili gasilci. Zaradi požara so reševalci v bolnišnico prepeljali štiri osebe. Zgorela je celotna proizvodna hala, nastalo je za več kot milijon evrov škode.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, so dva zaposlena in poklicnega gasilca v Univerzitetni klinični center Maribor odpeljali zaradi vdihavanja dima, domačo prostovoljno gasilko pa zaradi tega, ker se ji je vdrl jašek in je padla vanj.

V požaru je zgorela celotna proizvodna hala, pisarne in od 300 do 400 kvadratnih metrov ostrešja. Po prvih ocenah lastnikov podjetja materialna škoda presega milijon evrov.

Ogled danes ne bo mogoč, zato ga bodo policisti, če bo to mogoče, opravili v ponedeljek. Prve ugotovitve kažejo na tehnično napako, vendar bo o vzroku za požar mogoče govoriti šele po zaključenem ogledu in verjetnih poznejših analizah in preiskavah, so še navedli na policiji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine