11.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

V požarih po Sloveniji za več kot 360.000 evrov škode

Piše: C. R.

Kranjski policisti danes obravnavajo požar na stanovanjski hiši. Zagorelo je podstrešje. Nastala je materialna škoda. Postopek še poteka.

Jeseniški policisti so včeraj sprejeli prijavo povzročitve lažjih poškodb občana, ki so nastale v pretepu v soboto zvečer okoli 22.30 ure. Neznanci naj bi ga pretepli, ko jim je rekel, naj se umirijo, ker da so preglasni. Policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Včeraj zvečer je zagorela majhna površina podrasti na območju železniške proge v Kranju. Škoda ni nastala.

Divjad je bila povožena na cesti Bled – Bohinj in v Zgornji Lipnici.

Minuli konec tedna so na našem območju obravnavali tri hude nesreče pri delu.Na območju Ribnice na Pohorju se je v petek pri spravilu lesa 65-letni občan tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Poškodovanega je udarilo deblo, ki ga je poskušal s traktorsko vitlo povleči iz potoka, kamor se je zagozdilo.V petek so bili obveščeni tudi o nesreči pri delu na območju Dravograda. Do nesreče je prišlo v podjetju, kjer si je 58-letni delavec med opravljanjem dela na liniji za izdelavo tlakovcev hudo poškodoval roko. Tujo krivdo smo izključili.V soboto se je v Gubnem poškodoval 55-letni občan, ki je med obrezovanjem sadnega drevja padel z višjega drevesa in se hudo poškodoval.

Konec tedna so zaznamovali tudi trije večji požari.V petek, okoli 13. ure, je do požara prišlo na avtocesti v bližini izvoza Vransko v smeri proti Celju. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi. Ogenj je uničil tovorno vozilo, hidravlično zgibno dvigalo, valjar na tovornem delu vozila in gradbeni material, ki je bil naložen na vozilu. Po nestrokovni oceni je v požaru nastalo za okoli 140.000 € materialne škode.V noči iz sobote na nedeljo so bili obveščeni o požaru v Skornem pri Šoštanju. Ogenj je v celoti uničil poslovni objekt, velik približno 20 x 5 metrov v katerem je bilo več delovnih strojev. Vzrok požara še ni potrjen. Z ogledom kraja požara nadaljujejo danes.V isti noči so večji požar obravnavali tudi v Golavabuki na območju Policijske postaje Slovenj Gradec. V tem primeru je ogenj močno poškodoval stanovanjsko hišo. Do požara je prišlo v zgornji etaži stanovanjske hiše, kjer je v celoti pogorelo ostrešje. Vzrok požara je najverjetneje kratek stik na električnih vodnikih na podstrešju stanovanjske hiše. Tuja krivda je izključena. Po prvih, neuradnih ocenah, je na stanovanjski hiši nastalo za okoli 200.000 € materialne škode.Med vikendom so obravnavali tudi več travniških požarov, zato občane znova opozarjamo, da je na našem območju še vedno razglašena velika požarna ogroženost in da je kurjenje v naravnem okolju prepovedano.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine