10.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

V poostrenem nadzoru voznikov enoslednih vozil 13 kršitev

V nedeljo, 8. aprila, smo med 12. in 19. uro na območju celotne Policijske uprave Maribor izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarkom na ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil.

V poostrenem nadzoru so bili kontrolirani 103 vozniki enoslednih motornih vozil, pri čemer je bilo ugotovljenih 13 kršitev cestno-prometnih predpisov. 11 kršiteljem je bila izrečena globa, zoper 2 pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V poostrenem nadzoru je bil 90 voznikom enoslednih motornih vozil odrejen preizkus alkoholiziranosti, 3 pa so vozili pod vplivom alkohola.

Z intenzivnejšim nadzorom ugotavljanja kršitev voznikov enoslednih motornih vozil v cestnem prometu nadaljujemo tudi v prihodnje.

Ob tem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, da:

– hitrost vožnje prilagodijo razmeram, stanju cest in svojim sposobnostim,

– uporabljajo ustrezno zaščitno opremo in

– se na vožnjo vedno odpravijo le v ustreznem psihofizičnem stanju.

Da bi bila motoristična sezona prijetna in varna, se morajo motoristi nanjo ustrezno pripraviti, kot se nanjo tudi že pripravljajo mariborski policisti motoristi. Poskrbeli so za pripravo motorjev, svoje motoristične spretnosti pa že pilijo na poligonu.

O tem kako se ustrezno pripraviti na motoristično sezono, bodo policisti PPP Maribor, s praktičnim prikazom, opozorili tudi motoriste, zato predstavnike medijev vabimo na izjavo za javnost, ki bo jutri, ob 11.30, na avtocestni bazi v Hajdini (izvoz Hajdina).

PU Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine