16.3 C
Ljubljana
sreda, 18 maja, 2022

V pogoreli hiši našli žensko truplo

Piše: Kronika24ur.si

Včeraj, 19. oktobra ob 14.27 uri, je bila policija obveščena o požaru montažne stanovanjske hiše na območju naselje Pečine na Šentviški planoti v Občini Tolmin.

Poleg policistov PP Tolmin so bili na kraj požara s strani pristojne službe napoteni gasilci iz PGD Ponikve-Planota, Most na Soči in Tolmin (skupno 35 ljudi), ki so se spopadli z ognjenimi zublji. Gasilci omenjenih gasilskih enot so omenjeni požar kmalu lokalizirani in nato ob 18. uri dokončno pogasili. Po sedanjih ugotovitvah je požar zelo hitro zajel celotno konstrukcijo objekta zaradi česar je bila hiša v požaru uničena oz. je praktično pogorela v celoti. Med gašenjem so gasilci v prvem nadstropju objekta našli delno zoglenelo žensko truplo.

S strani zdravnika ZD Tolmin je bila odrejena sanitarna obdukcija, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino; njena identiteta bo ugotovljena in dokončno potrjena v nadaljnjem identifikacijskem postopku. O tragičnem dogodku je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Okoliščine požara s smrtno žrtvijo policija v tem trenutku še preiskuje. Drugih podrobnosti v tej fazi policijske preiskave širši javnosti ne moremo posredovati, več bo znanega po njenem zaključku.

Sorodne vsebine