11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

V Podravju alkohol za volanom še vedno težava, policisti danes poostreno; policisti v večji nadzor

Vožnja pod vplivom alkohola je na območju podravskih cest še vedno eden izmed ključnih vzrokov za prometne nesreče, saj se je delež alkoholiziranih povzročiteljev v prvih desetih mesecih letos celo povečal in med vsemi povzročitelji znaša že skoraj desetino. Na Policijski upravi Maribor so se zato na martinovo soboto odločili poostriti nadzor.

Mariborski policisti bodo zaradi želje po zmanjšanju problematike alkohola in drugih psihoaktivnih snovi v cestnem prometu ter s tem po zagotavljanju ugodnejših prometno-varnostnih razmer danes med 16. in 23. uro izvedli nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov po metodologiji Promil.

Ker se v jesenskem času in ob zaključku leta problematika vožnje pod vplivom alkohola praviloma še dodatno poveča, na policiji vsem udeležencem v cestnem prometu svetujejo, da se v primeru uživanja alkoholnih pijač ne glede na zaužito količino ne odločijo za vožnjo z vozilom v cestnem prometu, da prilagodijo hitrost vožnje stanju in razmeram na cesti ter da so prav posebej pozorni na ranljive udeležence v prometu, predvsem pešce.

Vsem udeležencem cestnega prometa odgovorno ravnanje in spoštovanje predpisov svetujejo tudi v luči svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč, ki ga obeležujemo v nedeljo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine