10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

V Orehovljah poškodovana plinska cev, območje zaprto, poteka evakuacija; intervencija se zaključuje

V Orehovljah pri Kranju je poškodovana plinska cev. Območje je zaprto, prav tako je trenutno zaprta cesta Britof-Predoslje v Orehovljah. Poteka evakuacija, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Otroci na bližnji osnovni šoli zaradi varnosti trenutno ostajajo v šoli. Policija prebivalce poziva, naj upoštevajo navodila pristojnih na kraju.

Kot so sporočili s policije, je dovod plina zaprt, tako da bodo gasilci začeli merjenje koncentracije plina v zraku. Trenutno je evakuiranih okoli 10 ljudi. Območje pa ostaja zaprto.

Prebivalcem na širšem območju policisti svetujejo, naj zaprejo okna. Uporaba odprtega ognja na tem območju je prepovedana. Tudi dostop do kraja je nepooblaščenim osebam prepovedan.

To je že tretji primer puščanja plina iz plinovoda na Gorenjskem v nekaj dneh. Intervencija od ponedeljka poteka v naselju Za jezom v Tržiču, zaradi česar je zaprta lokalna cesta od Raven naprej. Pred tednom dni pa je zaradi uhajanja plina v Britofu pri Kranju prišlo celo do eksplozije.

V Tržiču danes delo nadaljujejo tudi kriminalisti, ki preverjajo okoliščine uhajanja plina. Evakuirani stanovalci dveh hiš, kjer so zaznali povečane koncentracije plina, pa začasno ostajajo pri sorodnikih in znancih, nekaj jih je občina namestila tudi v turistične kapacitete. “Pokazali smo, da smo na takšne dogodke pripravljeni in da smo solidarna skupnost,” je poudaril Sajovic.

V Britofu pri Kranju pa danes strokovnjaki opravljajo meritve, na podlagi katerih se bodo odločili, kako naprej, je povedal poveljnik civilne zaščite Mestne občine Kranj Sašo Govekar.

In še zadnje sporočilo policije: Intervencija se zaključuje. Na območju, ki je sicer delovišče, ni več nevarnosti. Plin je zaprt. Okoliščine kažejo, da je prišlo do poškodbe na napeljavi med delom s strojem. Evakuirani prebivalci se bodo v kratkem lahko začeli vračati na domove. Prav tako se bo v kratkem znova odprla šola in tudi cesta. Na napeljavi bo izvedena sanacija. V poškodbi napeljave gre za dogodek brez znakov kaznivega dejanja.
 

Zadnje novice

Sorodne vsebine