7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

V okviru iskalne akcije na Tolminskem najdeno truplo

Piše: C.R.

Novogoriški policisti so bili  v sredo,  28. aprila  ob  13.11  uri,  obveščeni,  da svojci na območju naselja Zakojca v Občini  Cerkno pogrešajo 36-letnega moškega. Pogrešani se je prejšnjega dne oz.  v torek, 27. aprila okoli 15. ure, od doma odpeljal z njegovim osebnim avtomobilom  v  smeri  vasi Bukovski Vrh, kasneje pa se je za njim izgubila vsaka sled. Kljub vsem izvedenim aktivnostim Policije pogrešani 36-letnik v sredo ni bil najden.

Včeraj, 29. aprila zgodaj popoldne, je na zahtevnem in hribovitem terenu na območju  Zakojce  in  Bukovskega  Vrha, Šentviške planote in Baške grape na Tolminskem  pod vodstvom policijske postaje Idrija stekla obsežna iskalna  akcija, policistom iz PP Idrija in PP Tolmin  pa se je pri iskanju pogrešanega  pridružilo  tudi večje število gasilcev iz različnih gasilskih društev s tega območja oz. skupno približno 80 ljudi.

V  okviru  iskalne  akcije je bilo v popoldanskih urah na lokalni cesti med naseljema  Klavže  in  Logaršče,  izven  naselja  Logaršče (Občina Tolmin), najdeno  tudi  zaklenjeno  osebno  vozilo  pogrešane  osebe. V nadaljevanju iskalne  akcije   pa je bilo v gozdu, približno 100 metrov stran  od najdbe omenjenega avtomobila, najdeno neprepoznavno moško truplo. O  najdbi  trupla  so  policisti  in  kriminalisti obvestili tudi pristojne
pravosodne  organe.  Glede  na  okoliščine  najdbe trupla policija ne izključuje možnosti, da gre v tem primeru za pogrešano osebo.

S  strani  preiskovalnega  sodnika  je bila odrejena tudi sodna obdukcija z namenom  ugotovitve  natančnega  vzroka smrti pokojnega in bo opravljena na Inštitutu  za  sodno  medicino  v  Ljubljani,  prav  tako bo v okviru sodne obdukcije  ugotovljena  in  dokončno  potrjena  njegova identiteta. Obsežna iskalna akcija je bila včeraj ob 17.30 uri zaključena.

Vir: PU Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine