18.8 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

V okolici Tržiča požar na gospodarskem poslopju in hiši, družina ostala brez doma. Neuradno: zaradi nedelujočih hidrantov gasilci niso mogli pravočasno ukrepati!

V naselju Hudo v bližini Tržiča je danes okoli 11. ure zagorelo na gospodarskem poslopju, ogenj pa se je razširil tudi na stanovanjsko hišo. V intervenciji je sodelovalo 125 gasilcev, ki so požar pogasili. Objekta sta bila v požaru močno poškodovana, eden izmed stanovalcev pa je zaradi vdihavanja dima potreboval zdravniško pomoč.

 

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, so v intervenciji sodelovali gasilci prostovoljnih gasilskih društev Bistrica pri Tržiču, Kovor, Tržič, Križe, Brezje pri Tržiču, Lom pod Storžičem, Podljubelj, Jelendol, Leše, Radovljica, Ljubno, Naklo, Duplje, Podbrezje, Žeje – Bistrica, Mavčiče in Breg ob Savi ter poklicni gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj.

Gasilci so iz gospodarskega objekta rešili živino, pogasili požar in prekopali pogorele ostanke. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, gasilci preverjajo še posamezna žarišča, na kraju pa ostaja požarna straža. Gašenje je bilo po informacijah gasilcev zahtevno, vendar je po ustaljenih protokolih potekalo brez težav, navaja policija.

Zaradi vdihavanja dima je en stanovalec potreboval zdravniško pomoč. Tako so ga na kraju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči iz Tržiča.

V požaru je nastala velika materialna škoda, saj je ogenj v celoti uničil gospodarsko poslopje in stanovanjsko hišo. Civilna zaščita Občine Tržič bo zato trem stanovalcem zagotovila nastanitev.

Zaradi gašenja požara je bila v občini Tržič dlje časa zaprta lokalna cesta Kovor – Hudo v Hudem. Cesta je sedaj odprta, v primeru nizkih temperatur pa je na kraju intervencije možna poledica, opozarjajo policisti.

Kriminalisti so danes že začeli z ogledom kraja dogodka. Več o vzroku požara bo predvidoma znano v naslednjih dneh, je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos.

Neuradno pa se je izvedelo, da bi gasilci lahko požar pravočasno pogasili, vendar hidranti niso delali, za kar je odgovorno predvsem vodstvo občine Tržič.

Zadnje novice

Sorodne vsebine