18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

V okolici Solkana med vožnjo padel in se huje poškodoval 22-letni kolesar

Včeraj,  9.  aprila ob 17.54 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova  Gorica  obravnavali  prometno  nesrečo  III. kategorije na regionalni cesti Lokve – Solkan, na Prevali (Mestna občina Nova Gorica), kjer je padel in se huje poškodoval 22-letni kolesar.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je omenjeni kolesar peljal iz Grgarja proti Solkanu po klancu navzdol. Med vožnjo na omenjeni relaciji je  v  levem nepreglednem ovinku (na Prevali) zaradi neprilagojene hitrosti izgubil  oblast  nad  kolesom  in  se  posledično na desni strani zaletel v varnostno  ograjo ter padel po vozišču. Mlajši kolesar se je pri padcu huje telesno poškodoval, med vožnjo je imel ustrezno pripeto zaščitno kolesarsko čelado. 

Na  kraju  so poleg prometnih policistov posredovali tudi poklicni gasilci  JZ  GRD  Nova  Gorica  in  reševalci  NMP  ZD  Nova  Gorica, ki so poškodovanca  oskrbeli  in  ga  z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

22-letnemu  kolesarju  bo  zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa  izdan  plačilni  nalog,  prav  tako bodo prometni policisti o vseh ugotovljenih  dejstvih  prometne  nesreče  s  telesnimi poškodbami s pisnim poročilom obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Zadnje novice

Sorodne vsebine