-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

V okolici Preddvora še vedno gori v naravnem okolju

Piše: C. R.

Včeraj so gorenjski policisti obravnavali dva požara v naravnem okolju. V enem primeru gre za požar v Kropi, kjer škoda ni nastala v drugem pa za požar na območju Preddvora, kjer intervencija še poteka.

Danes ponoči so bili obveščeni o požaru na vozilu na enem izmed parkirišč na območju Bežigrada. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi iz do sedaj neznanega vzroka zagorelo vozilo znamke Audi, ogenj pa se razširil še na bližnja drevesa. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V okolici Preddvora še vedno gori v naravnem okolju. Večje žarišče je trenutno na območju izletniške točke in pobočja hriba Baba. Ogenj je enako kot včeraj razdeljen na levo in desno stran in se še vedno širi. Lokacijsko je požar še vedno nad naseljem, zato stanovanjski objekti trenutno niso ogroženi. Evakuacija prebivalcev zaenkrat ni bila potrebna. Danes je načrtovano ponovno gašenje s helikopterji Slovenske vojske, ki so zelo pomagali že včeraj. Tudi gasilci nadaljujejo z gašenjem v enakem obsegi kot včeraj. Trije gasilci so se poškodovali. Reševali so jih gorski reševalci z gasilci. Pri dveh gre za lažje poškodbe, pri enem pa se stopnja poškodbe spodnje okončine še ugotavlja. Dostop na območje je zaradi intervencije še naprej prepovedan. Prebivalci naj še naprej zapirajo okna in naj se izogibajo vdihavanju dima.

Nekaj čez 17. uro so bili obveščeni, da je v Lipi pri Frankolovem zagorelo gospodarsko poslopje. Ogenj je v celoti uničil poslopje veliko približno 30 x 15 m. Iz hleva so na srečo uspeli pravočasno rešiti vso živino je pa ogenj uničil vso kmetijsko mehanizacijo. Ogenj se je razširil tudi v bližnji gozd. Pri reševanju živine iz gorečega hleva se je huje poškodovala lastnica. Vzrok požara še ni potrjen. Z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara nadaljujemo danes.Okoli 21. 30 ure so bili obveščeni, da v Petrovčah gori stanovanjska hiša. Ogenj je v celoti uničil mansardni del hiše. V požaru ni bil nihče poškodovan. Ogled kraja požara opravljamo danes.Poleg omenjenega požara so včeraj obravnavali še štiri travniško – gozdne požare.V Šmarju pri Jelšah je ogenj uničil okoli 35 cipres, v Celju na Teharski cesti je zgorelo okoli 5.000 m2 grmičevja in suhe trave ob železniški progi. V Debru, na območju Laškega, je zgorelo okoli 30 m2 travnika. V večernih urah so požar obravnavali tudi v Bevčah pri Velenju, kjer je zgorelo okoli 15 m2 metrov gozdne podrasti in trave.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine