10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

V okolici Ljubljane spet tatvine in vlomi. Pazite na svoje imetje!

V zadnjih 48 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 414 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Policisti so s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 24 tatvin, 8 vlomov in 3 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 48 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 64-krat na javnem kraju in 12-krat v zasebnem prostoru, dve osebi sta bili pridržani.  Zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov so policisti zasegli 12 vozil.

Drzni tatvini

29. 6. 2018 nekaj pred 13. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o drzni tatvini v stanovanjski hiši na območju Most. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznana ženska ogovorila oškodovanko, ki je bila takrat na dvorišču svoje stanovanjske hiše. Neznanka ji je omenila, da je medicinska sestra in da nudi masaže, zato jo je oškodovanka povabila v hišo. Pri tem ji je osumljenka odtujila nekaj sto evrov gotovine in nakit, nakar pa je s kraja odšla neznano kam. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

30. 6. 2016 okoli 16.30 so bili policisti PU Ljubljana obveščeni tudi o drzni tatvini na Železni cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanki, medtem ko je sedela na klopci in je imela poleg sebe odloženo torbo, torbo odtujil neznanec, ki je takrat pritekel mimo. Lastnico je oškodoval za nekaj sto evrov, policisti pa z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Vlomi v objekte
V okolici Ribnice so neznani storilci vlomili v dve stanovanjski hiši. Iz prostorov so odtujili nakit in gotovino, s tem pa lastnika oškodovali za nekaj sto evrov. Domžalah so neznanci vlomili v poslovne prostore ter odtujili gotovino, v poslovne prostore je bilo vlomljeno še v Kočevju, kjer so neznanci odtujili žlebove in televizor, lastnika pa s tem oškodovali za nekaj tisoč evrov. Za Bežigradom so neznanci vlomili v prodajalno, kjer so poskušali odtujiti blagajno, kar pa jim ni uspelo. Policisti v vseh primerih z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Vlom v vozilo, prijet osumljenec

30. 6. 2018 okoli 1. ure so bili policisti obveščeni o vlomu v osebno vozilo znamke Fiat na Metelkovi ulici v Ljubljani. Policisti so na kraju zbrali obvestila, na podlagi katerih so kmalu nato izsledili in prijeli 33-letnega osumljenca iz Ljubljane. Med postopkom so mu zasegli tudi nahrbtnik (z denarnico, mobilnim telefonom …), ki je bil nato vrnjen lastniku. Zoper osumljenca bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine