14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

V okolici Grosupljega odkrili prostor za gojenje prepovedane droge

Policisti Policijske postaje Grosuplje so v sredo 30. 5. 2018 v okolici Grosupljega na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov pri 58-letni osumljenki kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku 186. člena KZ-1.

Pri hišni preiskavi je bilo najdenih in zaseženih 411 rastlin prepovedane droge – konoplje. Zaseženi so bili tudi predmeti in pripomočki za vzgojo in pridelavo prepovedane droge ter 116 nabojev različnih kalibrov.

Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih in pregledu zavarovanih sledi zoper osumljeno podali kazensko ovadbo na tožilstvo v Ljubljani. Policisti zbirajo obvestila tudi v smeri ugotavljanja elementov kaznivega dejanja tatvine (električne energije) po členu 204. KZ-1, saj je bilo pri preiskavi ugotovljeno, da je bila za potrebe gojenja prepovedane droge, električna napeljava speljana mimo števca porabe električne energije. Zaradi posesti zaseženih nabojev brez ustrezne orožne listine pa bodo policisti uvedli prekrškovni postopek po Zakona o orožju zoper 63-letnega kršitelja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine