13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

V Novi Gorici priprta dva nasilneža, ki sta mučila svojo žrtev

Piše: C.R.

Novogoriški  kriminalisti  so  zaključili  obsežno večdnevno preiskavo suma kaznivega  dejanja zoper človekove pravice in svoboščine, ki je potekala na Goriškem   in  odvzeli  prostost  dvema  osebama;  27–letnemu osumljencu,  državljanu  BiH  in  41–letni osumljencu, državljanu Republike Slovenije. 

Osumljenca sta osumljena, da sta konec minulega tedna v petek, 12. novembra pozno zvečer, v eni od garaž v Novi Gorici oškodovanki  povzročila hudo telesno bolečino in trpljenje, da bi jo ustrahovala.  Naslednjega dne so žrtvi kaznivega   dejanja  z  elementi  nasilja  zaradi  hudih  telesnim  poškodb zdravniško pomoč nudili v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici, kjer je ostala na zdravljenju.

Ugotovljeno je bilo, da se je 27-letni osumljenec  v prisotnosti drugih oseb (poleg obeh osumljencev so bile na kraju  kaznivega dejanja še tri osebe) fizično znesel nad oškodovanko in ji prizadejal  hude  telesne  poškodbe glave. Med drugim se je osumljenec nad žrtvijo znesel oz. jo po glavi udaril tudi s topim predmetom, kuhinjsko sekiro. Prav tako je bilo v nadaljevanju preiskave ugotovljeno, da  se  je  nad  žrtvijo  fizično  na  omejnejem kraju znesel tudi 41-letni osumljenec.  Kljub  temu, da ga je moledovala  naj  z  mučenjem  preneha,  je 27-letni osumljenec s svojimi dejanji nadaljeval in mučil svojo žrtev še  približno dobro uro, pri tem je uporabil tudi nevaren predmet. Tudi kasneje po odhodu iz omenjenih prostorov je osumljenec oškodovanki resno zagrozil z maščevanjem.  Prav  tako  si  je  osumljenec prilastil tudi nekaj stvari od oškodovanke ( poleg oblačil je odvzel mobilni telefon).

Novogoriški  kriminalisti  in policisti so v nedeljo, 14. novembra ob 15.35 uri,  na  območju  Upravne  enote  Nova  Gorica  odvzeli prostost 27-letnemu osumljencu in mu odredili pridržanje v policijskih prostorih.  S strani Okrožnega sodišča v Novi Gorici je bila pridobljena pisna odredba za hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi so  bili kasneje najdeni in zaseženi predmeti, ki bodo služili kot dokaz za kaznivo  dejanje  mučenja.  27-letnega  osumljenca so v torek, 16. Novembra popoldne,  s  kazensko  ovadbo  privedli  in  izročili v nadaljnji postopek preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zoper  navedenega  osumljenca  odredil pripor v solkanskih zaporih. Drugemu 41-letnemu  osumljencu pa je bila odvzeta prostost v sredo, 17. novembra in je  bil  prav tako  naslednjega  dne priveden. Tudi  zoper  njega  je bil po zaslišanju odrejen pripor v solkanskih zaporih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine