10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

V nesreči pod Borlom umrl delavec

Mariborski kriminalisti in tehniki danes nadaljujejo ogled kraja četrtkove delovne nesreče pod gradom Borl, v kateri je umrl 70-letni delavec iz Maribora, zaradi poškodb pa so 39-letnega hrvaškega in 32-letnega delavca iz Rač prepeljali v bolnišnici. Prvega v Univerzitetni klinični center Maribor, drugega pa v ptujsko bolnišnico.

Kot je potrdil predstavnik za odnose z javnostjo Policijske uprave Maribor Miran Šadl, se je nesreča zgodila ob demontaži gradbenega žerjava na delovišču pod gradom Borl v Cirkulanah.

Doslej jim je uspelo ugotoviti, da je dela ob demontaži žerjava opravljalo pet delavcev, zaposlenih v slovenskem podjetju. Dva med njimi v nesreči nista bila poškodovana.

V ogled kraja nesreče so se vključili tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija iz Ljubljane, pa tudi delovni inšpektor in sodni izvedenec za žerjave. Ker gre za kompleksno preiskavo, bo ugotavljanje vzrokov za nesrečo predvidoma trajalo dalj časa, je še dodal Šadl.

Pri omenjenem gradu so po pisanju lokalnega portala Ptujinfo.com delavci podjetja Pondus iz Kamnice s podizvajalci zaključevali sanacijo brežine, zidu in terase gradu, vredno okoli 1,5 milijona evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine