22.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

V nesreči huje poškodovan motorist

Piše: C. R.

V četrtek, nekaj po 11. uri so bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Zaloške ceste in Grablovičeve ulice v kateri je bil samoudeležen motorist. Ugotovljeno je bilo, da je peljal po Zaloški cesti v smeri centra, ko je v križišču želel zaviti in obvoziti skupino vozil, ki je prav tako zavijala. Pri tem je izgubil oblast nad motorjem in padel. V nesreči se je huje poškodoval in je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje po doslej znanih podatkih ni ogroženo. Policisti bodo izvedli ustrezen ukrep.

V petek, okoli 15. ure je na severni ljubljanski obvoznici pri izvozu za Celovško cesto v smeri Most prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola (1,19 mg/l alkohola v izdihanem zraku) trčil v voznico pred seboj. Po trčenju je vozilo povzročitelja odbilo še desno v odbojno ograjo. V nesreči sta se povzročitelj in sopotnica v vozilu voznice lažje poškodovala. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

V petek, nekaj po 13. uri so bili obveščeni o prometni nesreči na lokalni cesti skozi naselje Podgorje v kateri sta bila udeležena otrok in voznik kombija. Prometno nesrečo je povzročil voznik kombija, ki je vozil iz smeri Križa proti Kamniku in pripeljal do avtobusa, ki je z vključenimi varnostnimi utripalkami stal na vozišču ker so izstopali potniki. Voznik kombija je kljub temu, da je bil avtobus označen za prevoz otrok, avtobus obvozil. Ko je pripeljal vzporedno z avtobusom je preko vozišča pred avtobusom prišel mlajši otrok. V trčenju se je otrok lažje poškodoval. Vozniku kombija je bil izdan plačilni nalog.

V soboto, nekaj pred 15. uro je na gorenjski avtocesti pred izvozom Vodice v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je motorist zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo. Pri tem se je lažje poškodoval. Policisti so v postopku tudi ugotovili, da motorist ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je tudi pod vplivom alkohola (1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Policisti še ugotavljajo vse okoliščine nesreče in bodo po vseh znanih dejstvih ustrezno ukrepali.

Danes, nekaj po polnoči so bili obveščeni o prometni nesreči na Dolenjski cesti v Ljubljani. Doslej je bilo ugotovljeno, da je mladoletni voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil v objekt ob cesti. V nesreči sta se dve sopotnici lažje poškodovali. Policisti še ugotavljajo vse okoliščine prometne nesreče in bodo po vseh znanih dejstvih ustrezno ukrepali.

Policisti so obravnavali še 8 prometnih nesreč v katerih so bili lažje poškodovani kolesarji oziroma vozniki električnih skirojev. V petih primerih so bili povzročitelji slednji, v 3 pa drugi udeleženci v prometu.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine