12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

V nesreči hudo poškodovan kolesar, policisti pa izločili iz prometa več grešnikov

Policisti PP Šentjernej so bili nekaj po 10.30 obveščeni o prometni nesreči z  udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila pri Škocjanu. Opravili so  ogled  in  ugotovili,  da je nesrečo povzročil 52-letni voznik osebnega avtomobila,  ki  je  pri  vključevanju  na prednostno cesto odvzel prednost 37-letnemu  kolesarju,  ki  je  pravilno  pripeljal  iz  smeri  Zbur.  Hudo poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo po  zaključeni preiskavi zoper povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

 

Ob 4.30 je bil v Portorožu sam udeležen v prometni nesreči 22-letnik z mopedom, ki je zaradi napačne strani vožnje zapeljal na robnik in padel. Alkotest mu je pokazal 0,71 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Gorenjski  policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo  s  telesnimi poškodbami. V Lescah je voznik osebnega avtomobila na križišču   odvzel  prednost  kolesarju  in  ga  lahko  telesno  poškodoval. Policisti prometno nesrečo obravnavajo kot prekršek. Voznik, ki na križišču zavija  levo,  mora  pustiti mimo vozila, ki prihajajo z nasprotne smeri in vozijo  naravnost  ali  zavijajo  desno  in  so na istem prednostnem nivoju (pravilo srečanja).

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri voznike  brez  vozniških  dovoljenj. Dopoldan so osebni avtomobil zasegli v Radovljici,   sredi  popoldneva  in  proti  večeru  pa  tudi  na  gorenjski avtocesti.  V  enem  primeru so bile na vozilu nameščene registrske tablice drugega  vozila.  Vozniki  so  bili izločeni iz prometa. Včeraj zvečer so v Kranju  policisti iz prometa izločili še voznika, ki je bil na hitrem testu pozitiven  na  kokain  in  konopljo,  danes ponoči pa so vožnjo prepovedali vozniku  z  1,01  mg/l  alkohola.  V  vseh  primerih  gre  za hujše kršitve prometnih  pravil  in  ravnanja, ki slabšajo prometno varnost in povzročajo tveganja za varnost ostalih udeležencev.

Včeraj, nekaj pred 10. uro, se je v križišču Černetove in Aljaževe ulice zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in mopedist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti v križišču zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v mopedista, ki je pravilno pripeljal nasproti. V prometni nesreči je bil mopedist huje telesno poškodovan, njegovo življenje pa ni ogroženo. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v KC Ljubljana. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 13. uri, se je na Zasavski cesti v Senožetih zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost voznici osebnega vozila, ki je pripeljala nasproti. Pri tem je bila udeležena voznica lažje telesno poškodovana. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj pred 12. uro, se je na cesti od Sv. Trojice proti Ulaki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta bila oba udeležena voznika lažje telesno poškodovana. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v KC Ljubljana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine