9.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

V nesrečah udeleženih več pešcev in kolesarjev, s tovornjaka pa padel led

Dne 6. 3. 2019, ob 19.45 uri je bil OKC PU Maribor obveščen o prometni nesreči, ki se je zgodila med pešcem in voznikom osebnega avtomobila na prehodu za pešce, na Poljanah v Mariboru. Z zbiranjem obvestil in ogledom so policisti ugotovili, da je pešec prečkal prehod za pešce pri rdeči luči in bil udeležen v trčenju z osebnim avtomobilom. V nesreči je pešec utrpel posebno hudo telesno poškodbo. Z reševalnim vozilom je bil s kraja odpeljan v UKC Maribor. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

 

Včeraj zjutraj je v Škofji Loki led s cerade tovornega vozila padel na avtomobil  in  ga  poškodoval. Ker voznik ni očistil vozila so ga policisti kaznovali  z  globo.  Voznike  opozarjamo  na obveznost, da na  motornih in priklopnih  vozilih v cestnem prometu ne sme biti ledu ali drugih snovi, ki bi  lahko  vplivale na vozne lastnosti vozila ali ki bi se lahko raztresale ali  razlivale z njega. Odvisno od temperatur, je to ponekod lahko še vedno aktualno.

Na  Bregu  ob  Savi  je  kolesar včeraj zaradi odvzema prednosti  povzročil  prometno  nesrečo  z materialno škodo. Na križišču je trčil  v  osebni  avtomobil.  Kolesarje  opozarjamo na upoštevanje prometih pravil,  previdnost  in  jih  pozivamo k rabi kolesarskih čelad. Vozniki pa pričakujte,  da  bo na cestah vedno več kolesarjev in da se trčenja z njimi običajno končajo s telesnimi poškodbami. Zato oboji, pazite!

Ob 5.57 je voznik osebnega avtomobila v Kopru (most čez Badaševico) na prehodu za pešce povozil 29-letno domačinko. 27-letnemu vozniku iz Kopra je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je bil negativen. Peško so poškodovano odpeljali v SB Izola. S seboj je imela tudi psa, za katerega je bilo takoj poskrbljeno. Sledi ukrep glede na težo poškodbe.

Zadnje novice

Sorodne vsebine