13.6 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

V nesrečah poškodvani pešci

Včeraj, nekaj po 17. uri se je na Cesti na Ključ v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost peški, ki je prečkala vozišče.

Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je na Italijanski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do nesreče je prišlo, ker voznica ni omogočila peški varnega prečkanja ceste na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 17.30 se je v križišču Samove in Parmove ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do nesreče je prišlo, ker voznik ni omogočil peški varnega prečkanja ceste na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 15 uro se je na Jadranski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju levo pešcu ni omogočila varnega prečkanja ceste na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so voznici izdali plačilni nalog.

Previdno glede na vremenske razmere!

Vozniki! Upoštevajte, da so na cestah tudi pešci, odstopite jim prednost, hitrost prilagodite razmeram in dosledno upoštevajte omejitve, na območjih, kjer se običajno zadržujejo pešci, vozite še posebej previdno (pred šolami, v naseljih), izven naselij vozite po sredini voznega pasu, da zmanjšate možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču. Pešci! Poskrbite, da boste v prometu vidni; nosite svetla oblačila in predmete, ki izboljšajo vidnost pešcev (odsevne trakove, kresničke).

Zadnje novice

Sorodne vsebine